Vattentyngda trattisar

Idag fick jag världens finaste gåva av min sambo. Välbehövlig egentid. Hade planerat att ta mig ut i skogen och plocka kantareller. Med regn och rusk på väderkartan var det bara att dra på sig regnstället och bita ihop. Det var så otroligt blött att fingrarna totalskrumpnade. Vad gör väl det när man får lite tid för sig själv. Nu är Patrik och ungarna påväg hem från farmor och jag riktigt längtar efter dem. En stund för sig själv har ju liksom den effekten.

Projektet

Den gamla klassikern, köp ramar på loppis och gör en tavelvägg, har även jag hakat på. Några har jag redan petat in bilder i och andra finns det bilder i sedan förut 😮

Härlig bild va. Den kommer jag inte att plocka ur.

Den här flickan är ju jättesöt. Hade det här vart min släkting, hade jag vela ha bilden.

Någon som vet vem Hanna Cronqvist är?

Vem i syskonskaran

Aldrig tidigare har jag känt mig så övertygad om att syskon påverkar ens personlighet och förutsättningar som människa. Vem man är i syskonskaran, hur många syskon man har. Lilla F har aldrig fått hänga på i något annat barns tempo. Nästa alla hennes dagar som spädbarn planerade jag utefter hennes behov. Lillasyster däremot, hon får hänga med. Får absolut inte alltid sova när hon börjar bli trött. Då håller jag henne vaken en stund till så att hon inte t.ex somnar precis innan jag ska skjutsa iväg Lilla F på föris. Hennes behov går långt ifrån alltid först. Däremot kommer Lillasyster aldrig att dagligen få höra ”va försiktig med lillasyster”, ”sluta dra i henne”, ”hämtar du en blöja är du snäll” osv. (tvungen att bli stor och förståndig helt plötsligt) Sådana här omständigheter måste ju påverka vem vi blir. Eller?

Varför då?

Det här är bara några veckor sedan. Den vackra hösten far verkligen fram snabbt. Nu finns inte många löv kvar på björkarna.

Lilla F har kommit in i  ”Varför då”-fasen. Hur gulligt som helst. Det tar tre gånger så lång tid att ta sig genom en bok vid kvällsläggningen. ALLT har följdfrågor. Varför har hon en boll? Varför har han ingen boll? Ville hon inte leka med han? Blir han ledsen då? Varför blir han inte ledsen då?

På bilden frågade hon, varför flyger fåglarna? Ja, dom….. äsch, för att dom har vingar!

Barnbakat

Igår kväll när jag var själv med tjejerna så passade jag och Lilla F på att baka medan lillasyster sov. Nånting snabbakat får det ju bli. Lite chokladsnitt är kul och snabbt gjort. Lilla F har bakat till stor del själv. Degat, rullat, plattat, penslat och sockrat. Duktiga dotter.  Av min fina vän Lisa fick mina barn en fin bok. Hoppas ni hört om den förut annars så får ni nu se den på hedersplats i vårt kök.

Boken Baka av Clara Lidström och AnnaKarin Nyberg. Det är en bakbok för barn. Än har jag och Lilla F inte provat något recept i den. Väntar liksom på rätt tillfälle. Nån gång då vi har all tid i världen. Förmodligen då lillasyster förser sig med vanlig mat helt å hållet, på dagtid iallafall. DÅ, ska jag köra gubben och lillasyster ur huset och rå om min Lilla F ensam en dag. Jag längtar faktiskt…

Det är annat nu…

Patrik jobbar kväll i kväll. Det är rätt mysigt att få rå om tjejerna själv, men man är rätt så sliten innan de är i säng båda två. När man är ensam försöker man göra allt så lättvindigt som möjligt. Typ, korv och spagetti till middag. Dock ser det ALLTID ut såhär efter middagarna. Lilla syster matar ju jag, så hon sölar ju inget. Att en liten tre åring ska lyckas söla så hemskt varje middag det trodde jag nog inte innan jag fick barn:) Spagetti på kylskåpsdörren, ja, det är helt klart annat nu…