Solljus

Igår kväll när jag nattade lilla F så tog min fina sambo in julgranen. Medan gumman är på dagis sätter jag ljus i granen, ikväll ska vi pynta den! Helt plötligt mitt i allt julgransljus-krångel steg solen över berget.

Till er alla hjältar som jobbar på dagarna: titta den har inte försvunnit!!! Solen finns kvar och om inte ens en månad så vänder det, då blir det ljusare för var dag.

Lilla Fs egna rum

Äntligen är Lilla Fs rum klart! Nu är det bara det roliga kvar; lampor, gardiner, hyllor, tavlor osv.

Kaffebjudning är den obligatoriska leken när det kommer någon och hälsar på. Servisen fick hon när hon föddes av en god vän till mig.

Den här lilla hörnan är helgens projekt. Det ska dit en bänkskiva och en bra arbetsstol till F. En liten arbetshörna för diverse pyssliga projekt.

Pysslet på plats

Barn kan man då lura i vad som helst 😉 Vi behövde ut och plocka tallris, tror ni det låter kul för en 2-åring? nja, men om man får ta med sig en sax och gå ut och klippa i skogen, det är skoj det!

Lilla Fs första julpyssel här hemma. Riktigt lyckat! Tre stycken var dock lite få, hon får allt göra fler.

Barnsligt julpyssel

Det är inte alltid helt lätt att hitta på ett pyssel som passar att göra tillsammans med en 2-åring. Detta fixar de galant. Det enda man behöver är: lite lim, pensel, kottar och glitter. Idag satt Lilla F och målade omsorgsfullt lim på en kotte i säkert 5min. Sedan doppade hon ordningsamt kotten i skålen med glitter. Se så fina de blev. I morgon får vi sätta snören i dem och hänga dem i lite tallris kanske.

Adventskalender

Idag har lilla F fått sitt första paket i sin adventskalender. Hon har inte fattat vad adventskalender innebär, det kan man väl dock inte heller begära av en 2-åring? I morse satt hela familjen och tittade på SVTs julkalender vid frukosten. Lilla F tittade intresserat på. Det såg ut som om hon tyckte det var lite spännande.

Även jag har fått mig en egen julkalender. Av min mamma, en tekalender. Gulligt va! En smak för varje dag.