En mysig tid

Det är verkligen mysigt i advent. Stjärnor och adventsljusstakar i varenda fönster, juliga gardiner och dukar, glögg, pepparkakor och hemmagjord godis. Dock får man hålla kraven på en lagom nivå, annars blir december en enda lång stressmånad. Städa i varenda vrå kan man göra en annan tid på året. Nu är det ändå så mörk så ingen kommer att se de små fläckarna på skåpdörrarna i köket. Näh, släck lamporna och tänd ljus i stället.

Lådorna med granris och ljung utanför entrén har ersatts med en väggran. Lite belysning så blev det en riktig höjdare.

 

Advent förberedelser

Jag och P hade sådan lust att göra en adventskalender med små paket till Lilla F. Jag hade en när jag var liten. Men hur är det då, tiden bara rinner iväg och nu så känns det tufft att hinna fixa till själva anordningen som paketen ska sitta på. Har dessutom funderat på hur jag ska få Lilla F förstå att man bara får ta ett paket varje dag. Hon kan ju va rätt bestämd. Så kom jag på det. Mycket enklare att fixa. Inte helt och hållet samma sak men…. nästan. En ”adventspåse”! I den stoppar vi ett litet paket med dagens siffra på. Inte ska det vara dyra lyxiga paket, kanske ett russinpaket, några färgpennor, badskum, lördagsgodis…. sånt som hon skulle fått iallafall.

Påsen är gjord av sådant som vi hade hemma. Lakansväv, loppistyg, ärvda kantband och en kvartsstav som blev över från renoveringen i Lilla Fs rum. Sydde nämligen in en kvartsstav längst upp på påsen så att den ska hänga stadigt och inte som en säck.

Den ni…

Den här känslan när ens eget lilla barn lär sig något svårt och lite klurigt mitt fram för ögonen. Den känslan, den ni…

Lilla F fick en barnsax av farmor för några veckor sedan. Glad i hågen tog jag fram allt vad pyssel hette. Då insåg jag, att använda sax är avancerat. Svårt faktiskt. Rätt fingrar ska på rätt ställe, koordinera klipprörelser och pricka pappret samtidigt, det är svårt. Tänkte genast, om ett halvår kanske. IDAG, helt plötsligt, tog hon upp saxen och klippten tusen fransar på ett A4 papper. Som en fågelholk stod jag bredvid och tittade. Det är så härligt med barn, de lär sig så otroligt snabbt. Inte spelar det någon roll heller om det är höger eller vänster hand man använder. Fungerar lika bra hur som helst. Imponerande.

Att hålla sig sysselsatt

Det här med att vara sjukskriven är verkligen en utmaning det med. Det gäller att vila, för det behöver man för att bli bättre (eller som inte mitt fall, inte sämre). Övningar från sjukgymnast osv räcker ju inte inte hela dagen. Kroppen sätter stopp för större projekt men hjärnan är ju inget större fel på, tror jag 😉 Håller man sig inte sysselsatt blir man lixom förslappad i sinnet och dessutom lätt deprimerad. Senaste två dagarna har jag sysselsatt mig med att påta ihop ett litet förkläde åt lilla F.

Använde det billigaste tyg jag hittade hittade hemma, bara för att våga misslyckas. Ikeas för 19kr/m. Hade inga kantband hemma, så dem har jag också gjort att ikeas tyg för 19kr.  Skrynkligt å dant blir det ju när kvalitén på tyget är sisådär men det gör inget på ett barnförkläde…. det används ju bara för att skitas ner ändå! Gjorde mitt livs första knapphål på symaskin! Missade det på syslöjden….

Pysslig present

Min fina guddotter hade födelsedagskalas förra helgen. En riktig pysseltjej är vad hon är. Dessutom ordentligt duktig. Ville ha en liten extra grej med mig utöver presenten vi köpt. Blommor kan man ju uppvakta även 5-åringar med. Denna lilla dam skulle nog uppskatta det jätte mycket, men JAG var inte sugen på att köpa blommor :) Knåpade ihop en liten pyssellåda med lite grejor som mestadels fanns hemma. Limstiftet är nyköpt annars ligger där lite tygbitar, fransar, band, pärlor från gamla halsband. Allt i olika färger som ger fantasin en utmaning. Åsså tomma toapappersrullar så klart. Tror den gick hem! Inspirerades av en blogg jag följer lite ibland, fröken bauer.