Favoritdrinken

Nya favoriten hos lilla F: Bananchoklad! Hon gillar ju oboy så väldans mycket. Det är ju inte helt jätte nyttigt, så mycket socker. Det här är ett jättebra alternativ och HELT utan vitt socker. Välj gärna ekologiska varor då känns det ÄNNU nyttigare. Nu hade inte jag det hemma, inte alltid jag som handlar… Å nja, nyttigt och nyttigt, man får jämföra med vad hon ville ha från första början och detta verkar mätta rätt bra för att vara ett mellis. Tips: mixa gärna ihop bananen och kakao med lite mindre än hälften av mjölken. Då är det lättare att komma undan kakao klumpar. Mixa sedan ner resten av mjölken, eller så mycket mjölk ni behöver för att få en passande konsistens till ERT barn. Provsmaka, det är gott!

Det går så himla snabbt när det vankas bananchoklad så någon bild hann jag inte få på det färdiga resultatet. Det är snart nere i hennes mage alltihop.

Söndag morgon

En riktig härlig söndagmorgon. Jag sitter vid pianot och njuter av morgonsolens strålar som silar genom dimman som ligger tjockt och lågt över åkrarna. De skiner genom fönstret på min nacke och rygg medan jag spelar, riktigt känner hur de fyller på med energi. Klinkar på en låt som passar sådär ypperligt en morgon som denna. P är uppe och spacklar väggarna i det som ska bli lilla Fs egna rum. Så hör jag plötsligt hur det gråter till i vardagsrummet. Lilla F sitter på pottan och ser alldeles olycklig ut. Jag tror att hon bitit sig i tungan eller nåt. Så säger hon Aj, jag kissa på golvet. Stolt som vilken hönsmamma som helst får jag säga till henne att hon gjort alldeles rätt. Hon har kissat på pottan. SJÄLV! Jubel och kalas på morgonen. Vi firar med tre clementiner! Låten jag klinkat på ska låta så här, inte låter det fullt lika proffsigt hemma hos oss men mysigt ändå.

Hemma sjuk

Vad gör man egentligen när man är hemma sjuk? Vilar. Jo, men hur? Har varit hemma nu för andra dagen pga mina bäckenbesvär. Skönt att ta beslutet, att nu är det för tufft. Jag måste vila. Sista nätterna har jag fått sova. Om jag vaknar kan jag somna om. Det hjälper mycket. Humöret blir lixom bättre. Idag har jag skrotat fram en gammal klänning till Lilla F. Söt va!? Passar till jul? Tänk, med ett par riktigt fina stickade strumpor. Jag har suttit vid datorn en stund och fundera på hemligheter. För hemligheternas tid närmar sig. T.o.m. att blogga är svårt om man är slutkörd i kropp och sinne. Men idag, är sinnet mer utvilat än i torsdags, då kommer skrivlusten tillbaka.

Kan se saker på ett mer positivt sätt när jag inte är slutkörd. Titta det här söta lilla blickfånget som lilla F skapat. Den gamla trä hästen står i fönsterbrädan och liksom längtar ut. Mitt bland alla halvvissna pelargoner. Inte bara elände med leksaker som hon sprider över hela huset. Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och vila på lunchen som jag nyss tryckt i mig, innan det är dags att hämta lilla F på förskolan och åka på gravidvattengympa.

Törs man klaga?

Jag vet vilken lön man får för mödan. Jag vet att mödan är ett otrolig litet pris för vad man får. Ändå så knäcker det humöret. Jag pratar om ländrygg/fogbesvär. Att bli så begränsad under så lång tid är så otroligt frustrerande. Vaknar ungefär varannan natt före 04 för att jag är kissnödig. Sedan kan jag inte somna om för att jag hittar inget bra läge, det gör ont. På morgonen är jag stel, stel av värk. Att gå ner för trappen tillsammans med lilla F känns som ett äventyr. Hon håller i min hand för att inte ramla men jag tror att sannolikheten att jag ramlar är större. Dukar fram frukost, lilla F tycker att jag jobbar långsamt, får gå fot om fot. Större steg gör för ont. När frukosten är klar är lilla F full av energi, hon vill busa. Jag gör det, men varken bra eller länge. Jag tittar ut, solen skiner och löven är fortfarande gula, skulle så gärna vilja ta en lång promenad. Andas in frisk luft i lungorna, få hjärtat att slå lite snabbare. Det får vänta, tills våren. Efter ett par timmar kan jag ta ut stegen igen, men är så himla trött, har ju varit vaken sen före 04. Skulle vilja sova, men nu är det dags att busa/gå ut/lyfta barnvagnen och barnet i bilen och skjutsa på dagis/jobba. Sen kommer den andra typen av smärta, inte den stela utan den tröttsamma gnagande, molande. Törs nästan inte klaga för jag förstår hur det måste kännas för paren som försöker förgäves och inte lyckas, att bli gravida. Eller hur det känns för alla som blivit funktionshindrade på något vis, där försämringen inte är temporär utan evig. JAG får ju lön för mödan, det vet jag. Titta bara på godingen som letar okända djur bland löven. Hon är ju underbar. Å vi ska få en till. Törs man klaga?

4 generationers lunch

Idag har vi verkligen haft en helmysig dag. På förmiddagen åkte vi hälsade på Lilla Fs gammelmormor och morfar. Sen blev vi bjudna på lunch på Bredbyns Gästgiveri av just gammelmormor. Till råga på allt så kunde mamma också följa med. Det innebar att vi var fyra generationer ute på en riktig tjejlunch. Mysigt värre! Alla är vi äldsta barn och flickor, fantastiskt! På eftermiddagen har vi bara myst på och matat fåglar. Lilla F axlar fågelmatare uppgiften med guld och glans.

Jullängtan…

Ja, jo jag vet, det är alldeles för tidigt för att tänka på jul men jag kan ändå inte låta bli. När mörkret och frosten kommer på hösten så kan man lixom inte låta bli att längta lite. Så ni som inte vill veta av julen än: blunda! Har inte kunna låta bli att titta in på julbloggar runt om på nätet och har hittat några favoriter bland kommande 2013s julpynt och pyssel:

Enligt den här bloggen ska dessa godingar komma på åhlens inför jul. Räven är ju ett måste nästan. Otroligt fina och dessutom åretruntpynt tycker jag.

Ett mycket fiffilurigt litet bakpyssel som kan inhandlas hos ikea. Kul när man ska julpyssla med barnen! Tipsat av min käre svägerska, bilden hittad här. Det finns ju hur mycket kul som helst att kika på, men nu får det nog räcka…. det är ju ändå bara 4 okt.