Höstarrangemang vid entren

Fick med mig 2st ljung hem från affären förra veckan, det fanns bara två kvar. Alldeles för lite för mina två gigantiska lådor. Orkar inte åka och köpa fler så jag fyllde ut med annat helt enkelt :)

Tycker det blev ett härligt ruffs. Hela arrangemanget har kostat oss 40kr. Lådorna är funna i vår ladugård. Nyponen är från trädgården och grankvistarna från vår skog. Lådorna tar vi in för vintern så att de inte förstörs helt och hållet. Tror jag ska sätta två små spretiga granar med belysning  i, på den väggen inför advent…

Skörda

Så fantastiskt spännande det här med trädgård. Jag har aldrig provat odla palsternacka förut, men det gick! Inte blev det många. Ägnade endast en kort rad i en pallkrage till palsternackorna så skörden uppmättes till hela ca 6-7st 😛 Till nästa år kanske de får ta större plats….

Blasten var kanske det som var mest imponerande. Inte jättestora rötter men tillräckligt stora för att kunna användas. Nu ligger de dyraste palsternackorna jag någonsin haft i rengjorda i kylen och väntar på att bli använda. Lustigt det där, att odla själv blir verkligen inte billigt.  Inte om man odlar i så små skalor som en annan iallafall.

Nya gardiner

Jag tycker ju själv att jag har en förmåga att lixom ”puttig-nutta-till” allt här hemma. Vardagsrummet ville jag därför skulle bli lite mer maskulint. De här gardinerna hjälper i varje fall till. Har lixom fått tillbaka inredningslusten, vilket känns hur kul som helst. Nästa projekt till vardagsrummet blir att leta fram alla de loppisfyndade ramar som jag samlat på mig och sen skicka efter lite foton…

Gardiner i flanelltyg…. ja man blir ju på myshumör iallafall!

Ett nytt mirakel

Lilla F ska få ett syskon. Helt fantastiskt! I morgon har det gått halva tiden. 20v är passerade. Det pirrar i hela kroppen när man tänker det. Det lilla liv som växer sig större och starkare för varje dag. Lilla F har lite svårt att förstå det än. Det är inte förrän ganska nyligen som hon börjat godta att det är en bebis i mammas mage, men det har tagit tid. Såklart, är det svårt att förstå när man är två år. Vi, jag och P är 29 och 32år och förstår det ändå inte. Det är lika svårt att föreställa sig hur livet kommer att bli med ett litet barn till i familjen, som det var när vi väntade lilla F. Man tror man lär sig nåt men…. :)

Piano i pippirummet

 

Äntligen har vi hämtat hem pianot. Det har stått hemma hos mamma och pappa där ingen spelar på det. Nu ska det bli liv i det igen, hoppas jag. Jag har förstått att det är en gnutta omodernt med ett riktigt piano, men hemma hos oss passar det bra.

Det är när man fotar sitt hem som man ser. Ser att pallen måste få nytt tyg och ev målas iiii… hm… blanksvart? Fåtöljen står lite ofördelaktigt placerad. Vända på den lite skulle kanske hjälpa…

Å titta vad jag fått av mamma. En bambi! Som jag längtat efter en bambifigurin. På köpet fick jag 4st till…. typiskt mamma! :)

Dåligt väder

Regn och blåst. Rätt mysigt ibland. Efter att varit ute och krattat bäcken, hoppat i vattenpölar och hämtat posten, känns det supermysigt att komma in och dricka en varm kopp choklad. Dagens tillbehör: kallkorv.

Det här var en ny variant för mig. Men dom bästa ideerna är ju ofta barnsliga från början 😉 Soffan i bakgrunden köpte vi på blocket igår för 600kr. Ett riktigt brakfynd!

 

En höstbukett

Det är så otroligt vackert ute nu. Med lite fantasi och inspiration kan man göra superfina buketter av absolut nästan ingenting. En fin gå-bort-bukett att ha med sig när man blir bjuden på middag kanske? Mer personligt och framkallar inga ”sist-de-kom-till-oss-fick-vi-nu-måste-jag-köpa” krav :) Om man nu vill komma undan sådana…

Skördetider

Det är så mysigt att gå och plocka från det man odlat själv. Här är några luftlökar som jag var tvungen att plocka in. Så himla rolig växt det där. Lök som växer i luften! Har inte använt mig jätte mycket av den än, men det lilla jag hunnit använda den så fungerar den lika bra som vilken lök som helst, till och med hel i en god älggryta. Fick dem från min mormor för ca två år sedan. Om man vill så kan man få fina skörder på luftlök, enligt mig växer de lite som ogräs. Har lite svårt för det här att sätta ner EN vanlig lök och vänta på att EN ska växa och bli större. Denna är perenn och av en liten lök får man FLERA lökar, år på år. Läs mer om luftlök här om ni vill.

Äntligen klar!

Det har ju varit mer än dött här på bloggen i sommar. Ärligt talat så har all min EGNA fritid gått till att läsa kursmaterial. Via jobbet har vi fått läsa en superbra kurs, TNCC. Trauma Nursing Core Corse, en kurs i omhändertagande av traumapatienter helt enkelt. Fastän väldigt intressant så har den tagit mycket tid. Igår fick vi examinera och vi klarade oss allihopa! Så nu hoppas jag på mer tid över till något ännu roligare, bloggen.