TE

I går plockade jag in lite hallon-, svartvinbär-, smultron- och jordgubbsblad. Har förstått att man kan brygga te på torkade blad av dessa. Spännande! Tro om det smakar gräs bara!? ”Torkställningen” har jag hittat på loppis just för detta ändamål, torka diverse örter och så. Hallonblad är verkligen jättefina. Kontrasten mellan den blanka gröna ovansidan och den vita sammetsliknande baksidan blir hur tjusig som helst när de hänger tillsammans på tork.

Elementskydd

Ja inte har det sett vackert ut under våra fönsterbänkar sista tiden. Tycker väldigt mycket om de gamla elementen, men allt snickeri runt om gjorde det omjöligt att visa upp dem. Hann få en bild innan svärfar och P snabbt snickrade igen det.

Blev riktigt nöjd. Själva fronten har vi lejt Edwardssons i Bredbyn att göra, och visst är dom duktiga!  Sidstyckena har kära svärfar ordnat till oss. Så skönt att få det de sista snickerierna!

I trädgården just nu

Jag följer rådet som går att läsa i ett flertal trädgårdstidningar och bloggar. Gödselvatten av brännässla. Lade för några dagar sedan nässlor i hink med vatten. Det ska tydligen stå i minst 4 dagar. Sedan ska det lukta skunk, då vet man att blandningen är färdig. Späd  1:10 och vattna. Mitt recept har jag tagit från köksträdgårdens blogg. Kika in där via min länklista.

Annars blommar det nu lite här och där i min trädgård. Stjärnflockan (övre blomman) har försiktigt påbörjat sin blomning. Likaså aklejrutan (nedre bilden). I morgon ska jag och Lilla F försöka plantera ner en rabarber och göra fint vid entren. Om hon är på humör för det såklart.. Annars kanske vi bakar lite bullar, låter inte helt fel det heller 😉

Kilarbäcken

För att påminna er om vart bloggnamnet kommer ifrån:

Vi har det så himla härligt om dagarna nu, jag och lilla F. Skrotar mest runt på gården och leker vid bäcken eller i sandlådan. Sparkar boll eller gräver i trädgården. 3 hela veckor är jag föräldraledig med henne och gissa hur nöjd jag känner mig över att få ge henne en sån här fin sommar. En sommar full av minnen från hennes barndomshem.

Ja, inte är det mycket vatten i bäcken nu. En torr sommar är vad detta är. Tillräckligt mycket vatten för att blöta ner sig från topp till tå om man är 90cm lång iallafall 😉

Nytt skrivbord!

I vårt kära pippirum får vår dator bo. Det gamla skrivbordet var så ohyggligt stort och skrymmande. Fyndade denna på blocket för 500kr. Rena fyndet! Plockade bort ett hyllplan så rymdes skärmen gott och väl i hyllan.

Mina stackars pelargoner håller på att försmäkta i de heta fönstren. Några får vila i hyllan några dagar. Jag har numera insett att jag inte är någon snabb inredare. Varje beslut får sakta men säkert värka fram och varje möbel får god tid på sig att hitta sin plats. För att inte tala om gardinstänger och tavlor…suck! Ja, ja…  det gäller att dra ut på det roliga 😉