Vår trädgård

Det är vår i vår trädgård. Påskliljorna blommar. En trött liten F stapplar fram i kvällssolen. Just nu tränar hon på att springa snabbt och hoppa från stenar. Fantastiskt underhållande för både henne och hennes föräldrar.

Kryddrabatten börjar att vakna till liv. Min ambition är att denna backtimjan ska sprida sig mellan alla skifferplattorna.

och visst går det framåt, den har tom. spridit sig utanför själva plantan. Titta tussen! Å fler finns det..

Fransk dragon har börjat att titta upp. Gräslöken är faktiskt riktigt fin tycker jag.

Ifjol fick jag hela bagageutrymmet på vår passat fyllt med perennplantor av en kär vän. Detta är en av dessa. Kaukasisk förgätmigej. Av den gamla sorten som inte är fullt så lätt att hitta i handeln längre. De är de vitbrokiga bladen som skiljer. Just nu går jag varje dag och petar bland mina plantor. Plockar bort lite ogräs eller bara beundrar dem. En mysig tid på året det här.

 

Sista april

Elda är väl ändå mysigt. Synd att det var lite grinigt väder bara. Det var en sån här typisk aprildag när regn, hagel och solsken byter av varandra.

På våren kommer trägårdstomtarna fram. De kan se ut lite hur som helst. De kan vara små som möss eller lite större, ungefär som lilla F. Den här tomten har praktiskt nog klätt sig i galon, för att hålla sig torr antar jag :)