Fjällen

I söndags kom vi hem från fjällen. Det var så länge sedan jag var där. När jag var liten följde jag med min moster och morbror jätte ofta. I år var första gången jag åkte dit som förälder. Samma härliga fjäll men en helt annan känsla nu när man är mamma.

Nu, är det lilla F som är barn. Det är Hon som ska få samla på sig fina minnen från sin barndom. Hon är väl kanske för liten för att minnas något till senare ännu, men en underbar känsla får hon iallafall bygga upp. Goått, säger hon när hon stoppar snön i munnen.

Lilla Fs morbror Emil har busat med henne massor. De har gjort flaskbanor i snön, åkt pulka, lyssnat på fåglarna och kastat snö. Vi har haft det så underbar bra att det inte går att beskriva. Fint väder precis hela helgen och vi har kunnat vara ute på skotertur varje dag, vilket är ett under i sig när man har en Felicia och en liten kusin på 6 månader.

Påskfint i krukorna

När man bor ute på landet som vi, kanske varken har tid eller lust att åka in till stan för att köpa påskfix. Då tar man vad man har. Petade ner några videkvistar i den här pelargonen och raskade fram en liten kyckling ur en gammal låda. Alldeles tillräckligt tycker jag. Egentligen tycker jag att det räcker med videkvistarna men lilla F tyckte om kycklingen så mycket så den fick lov vara med också. Videkvistar kan man pynta med lite varstans under påsken tycker jag.

Knoppar och kissar

Idag på förmiddagen hämtade jag och lilla F in några videkissar.

Jag undrar vad hon egentligen tänker om de där små luddiga korvarna som sitter i träden. De ser ju faktiskt riktigt ludna ut, precis som små djur.

För ett par veckor sedan hämnade vi in lite björkris. Brukar göra det på vårvinter, då får man liksom njuta av de fladdermus stora björkbladen så mycket längre.

Tror visst jag och lilla F ska hänga lite ägg eller sätta några fjädrar i dem på onsdag!

På våra fönsterbänkar

På våra fönsterbänkar samsas nu fjolårets och årets sticklingar. Så tillfredsställande att se dem växa och frodas.

En sån där hängpelargon…

Kontrastpelargoner..

En liten liten stickling som jag gör allt vad jag kan för att hålla vid liv. Den är nämligen det enda kvar från en gammal pelargon som jag fick från en väninna i byn och min planta verka ha fått ge vika för vintern, utom denna lilla kvist….

Dyra fina drivhus i all ära, kan inte förneka att jag själv sitter och dreglar över fina i glas och trä som syns i inredningstidningar den här årstiden. Är inte villig att lägga de pengarna dock. I år har jag provat så i plastförpackningar för cocktailtomater och vindruvor.

Än verkar det gå bra iallafall…. små, små timjan plantor som tittar upp här.

Lillans kök

I ett hörn i köket har lilla F fått ställa sin fina briospis som hon fått av farmor och farfar.  Målade en hylla som jag knyckt av morsan som hon kan ställa sina kastruller på. Sen handlade jag lite söta grytlappar på loppis så hon inte bränner sig på kastrullerna 😉

Man skulle ju kunna tro att jag gör reklam för brio, men det gör jag inte. Det är av en ren händelse som lära-gå-vagnen råkade stå precis framför spisen… Likaså var det av en ren händelse som lilla F fick matchande brio- leksaker av två helt olika personer. Hur som helst, nu letar jag en lampa att sätta ovanför spisen, kanske en liten söt köksbonad också. Lilla F tycker om, som många andra småbarn, att tända och släcka lampor. Bäst hon får en egen…