Ett projekt på listan

I fjol fick lilla F en liten lagom spark av Anna P med familj. Hur snällt som helst.

Skulle vilja måla den så att den håller sig fräsch. Bara ett av alla projekt jag har på min ”vill-göra”-lista….

Idag gick vi ut på gården och gjorde upp en eld. ”Grillade” Lilla Fs första pinnbröd. Den här lite mer brända åt givetvis jag, gillar när det knaprar lite 😉

Pinnbröden gick hem. Mutade såklart med smör och socker på. Sparken fick agera picknick bord, fungerade hur bra som helst!

En ny skärm, igen..

dMitt nyaste lampskärmsprojekt är färdigt! Det är löjligt hur jag älskar bollfrans, lamporna blir lixom extra piffiga.

Tyget har mamma ropat hem på tradera, gulligt va!? (Både tyget och mamma)

Satte den på en gammal indiska-lampfot. Skärmen som hörde till den urgulliga lampfoten var en vanlig enkel vit utan krusiduller. Den var stilren och så, men nog var den här lite snajsigare 😉

 

Trött…

Idag känner jag mig riktigt trött. Det är mulet och snöar lite nu och då så promenader får förläggas till landsväg istället för skoterspår. Det är väl inte så konstigt att energin tryter sådana här dagar då det är lite extra grått ute.

Strax före helgen fick jag ta en promenad i det här vädret. Det gör en viss skillnad.

Gick efter skoterspåret och fick känna solen mot mina kinder. Än känns den väldigt svag, men snart, snart är vi där: vårvintern!!!

Även skogen känns mysigare när solen skiner. Det här årstiden spelar det liksom roll: att solen skiner alltså. På sommaren är jag inte alls någon soldyrkare på något vis. Gillar när det är lite mulet på sommaren, då orkar man ju göra något ute… men den här årstiden då spelar solen större roll.

 

Vår ”ny-gamla” soffa

Soffan vi ägde när vi flyttade till huset var en tresits soffa med divan. I vårt lilla vardagsrum så har den varit otroligt klumpig. När vi nu gjorde om vårt vardagsrum ville vi ha en ny soffa. Kändes dock för dyrt att köpa en ny, en som vi verkligen vill ha kostar kring 25000, såå… vi fick en på blocket! Gratis! Tro ja det, tänker ni. Jo visst, den är typ 40 år gammal, men den är hel och ren och riktigt cool och retro tycker jag.

Den är faaaasligt skön att sitta och ligga i!

En av mina favoriter är vår tavla på en lokatt!

En av mina ny-gammla favoriter…

…en annan… inte färdig pimpad dock.

Gudrun kopia?

Efter jul bytte jag gardiner. Köpte de här på rea på hemtex för flera år sedan men aldrig kommit mig för att hänga upp dem. Nu så! Tycker att de har samma stil som en viss Gudrun Sjödén har på sina tyger. Ett riktigt fynd tyckte jag, då jag betalade ca 85kr styck. Kolla priserna på gardiner hos Gudrun! Fast hennes är ju ändå snäääppet finare.

Det passade ju inte att hänga dit någon kappa till de här gardinerna och jag har ju såna här vita kirsch gardinstänger (som inte är jättesnygga precis). Rev remsor av ett billigt ikea tyg och lindade runt stången, piffade sedan till med en liten fjäril. Blev riktigt nöjd, för tillfället iallafall.