Mysmorgon

Idag är jag ledig, har jobbat helg. Kändes lite kyligt när jag och lilla F kom ner i morse så vi gjorde upp eld i vedspisen. 19,6 grader var väl kanske inte kyligt egentligen, men nu har vi 21 goa grader, helt gratis känns det som! På tal om grat(t)is: GRATTIS MORMOR!! Min allra bästa mormor fyller år idag!

Kakakakan igår kväll

Inte ser hon speciellt glad ut här, men det är hon. Jag misstänker att hon är rädd att mamma helt plötsligt ska tycka att hon ätit tillräckligt av smeten, kan man någonsin det?

En sockerkaka blev det, eller en ”kaka kaka” som lilla F kallar den.

Don efter person! En mycket liten sockerkaka gjort av en halv sats smet. Formen fann jag på loppis i helgen. Tänkte att lilla F ska få den till sitt kök!

Varmt för rumpan!

Jag lyssnade strax innan jul på UnderbaraClara i husmorsskolan. Där tipsade hon om att man kan tova gamla ullfiltar i tvättmaskinen och använda dem till diverse. Släng bara in filten i maskinen med lite såpa och kör den på 60 grader med ordentlig centrifugering. Av filten jag och mamma tovade klippte jag ett sittunderlägg.

För att undvika att bli blöt i rumpan, täckte jag undersidan med gammal vaxduk, (eller mammas gamla vax duk egentligen…)

Sydde ihop båda styckena med ullgarn. Fösta gången jag prova sy langettstygn, inte alls speciellt fint, men jag är stolt att jag tog mig runt den attans rumplappen!

Lampor och tennslöjd

3e advent var jag och min kompis Karro med som utställare på marknaden i Östergensjö. Jag med mina lampor och Karro med hennes tennslöjd. Lamporna är gjorda av gamla skärmstommar. Det känns liksom nyttigt när man skapar något nytt av gamla saker. Fastän tyger och band osv är nya känns det bra, som att man inte slösar så mycket på jordens resurser. Lampskärmar är lite som katter, de kan ha 9 liv, om man bara orkar klä om dem!

Nu känner jag mig taggad att börja tillverka igen. Rätt tillfredsställande att få utlopp för den kreativa sidan, som jag tror alla har i sig. Det gäller bara att komma igång…. I julklapp fick jag en symaskin, gissa om det sporrar!

Tillbaka igen

Halloj igen! Efter ett lååångt jullov från bloggen ska jag nu försöka få liv i den igen. Är inte så kreativ för tillfället, har liksom tagit lite paus och ägnar kvällarna till att vila och ta det lugnt. Våra älskade rum som nu är färdiga ska jag försöka fota lite i dagsljus, men än har vi inte möblerat dem. Vill bygga en platsbyggd förvaring på den här väggen. Lite som en bokhylla med sittplats framför fönstret kanske…. Vi ska bara hämta lite krafter först! Tills dess får Lilla Fs leksaker ta så mycket plats de vill!