Julklappar, check!

Årets julklappar har inte ens fått hälften så stor omsorg som fjolårets, (själva paketeringen av dem alltså). Tråkigt tycker jag, det är ju jul bara en gång per år. Det är ju då man har chans att öva och slå in så många presenter på en och samma gång.

Glad att jag överhuvudtaget hade julklappspapper hemma. Snören, etiketter och annat ekade tomt i min presentkista. Fick istället pyssla ihop egna etiketter av tapetväv, vita A4 och lite lim, man tager helt enkelt vad man haver.

Hinner inte med!

Det var precis såhär jag inte ville att det skulle bli. Stressande renovering strax innan jul så jag inte har tid att mysa och baka…. Men nu är vi ju så nääära. Vi ska bara måla sista varven på foder och lister och sen får vi tapetsera på fredag. Det går liksom inte låta bli att skynda på då. Jo, jag vet vi/jag får skylla oss/mig själv. I-lands problem är ju precis vad det är.

All el blev dragen förra veckan. Precis som förut så är den dragen synlig. Jag nästan föredrar det numera. Det känns lite mer som förr då… TIPS: Patrik har gjort ett hästjobb och fogat runt alla kablar i båda rummen. Måla sedan in kabeln vid sista strykningen, då ser kabeln ut som en ”förlängning” på golvlisten (eller fönsterfodret). Hajar ni!? På bilden är det fogat men ej målat.

Utanför vårt fönster

Jag var rädd att vi inte skulle få mata några fåglar i år eftersom vi var så sena med att börja. Men se: vi fick domherrar! Så fina. Det känns lite som en trissvinst, kanske inte som att vinna 25000 i 25år men ungefär som att vinna sisådär en 500 spänn 😉

I fjol fick jag en fågelbula av min kära moster Anna. Den är faktiskt jätte rolig. Sticker ut handen genom balkongdörren och petar in gammalt bröd. Bättre än att slänga och blåmesarna verkar gilla det.

Full fart!

Nu är det full fart på det mesta, därav de glesa inläggen här på bloggen. Felicia dundrar på snabbare än någonsin, nya ord varje dag. Vi renoverar så fort det finns några minuter över. Elektrikern var här igår och idag och är nääästan färdig. Nu är det målning och fogning av diverse lister och foder som gäller. SEN får vi tapetsera och täcka av. Å vad jag längtar!!! På sidan om det så har jag tillverkat lampskärmar för allt vad livet är värt. För till helgen ska jag medverka i årets julmarknad i Östergensjö. Mest för att fylla ut det stora bordet där min kära vän Karolina ska stå och sälja sina superfina armband. När det finns några sekunder över försöker vi fira advent och förbereda för jul så gott vi kan… de ni, det är vad vi sysslar med på fritiden!

Det är verkligen mysigt det här tiden på året. Fundera på julklappar, koka godis, tända ljus och torka snor. Ja, det där sista får man liksom på köpet men äntligen har vi börjat pigga på oss efter några dagar med förkylning och en febrig liten tös. Mellan varven målas och pysslas det här för fullt. Målar fönsterfoder och golvlister. Knåpar ihop lite lampskärmar till årets julmarknad i Östergensjö. Ni kommer väl dit? Om ni aldrig varit där så läs lite om fjolårets marknad här

Advent

Så mysigt med advent. Å vilken advent vi fick, snö och kyla, precis som det ska vara. Blå himmel och sol några timmar.

Vi firade advent i helgen hemma med familj på fika och middag. Lite extra lyxigt när man får peta ner några lökar i några vaser, eller som i det här fallet, en liten mjölksnipa. Det liksom känns lite renare hemma när man fått sätta nya blommor på fönsterbänkarna. Tycker iallafall jag.

När man ”planterar” hyacinterna på det här sättet, är till och med rötterna vackra att titta på.