Golvet

Nu har vi fått våra golv slipade. De blev verkligen jättefina! Detta golv är det gamla som låg under plastmattan. I rummet bredvid så la vi ett nytt trägolv i samma stil.

Lilla F älskar verkligen att springa över de tomma golvytorna. Hon ropar ständigt ”papp, app, papp, app” för att höra sin egen röst eka i rummen. Snabbt går det numera. Hon springer ifrån på en grisblink. Det visade sig att det gamla golvet innehöll några golvplankor som var smalare än det övriga golvet… ja, jag väljer helt enkelt att se det som en del av charmen i att bevara det gamla 😉 Golvet har slipats och sen behandlats med vitpigmenterad golvolja om någon skulle vara nyfiken.

Nya tider hela tiden!

Precis som alla andra barn, antar jag, så kan lilla F vara rätt bestämt och bossig. En helt vanlig kväll hos oss:

Bus och lek på golvet tillhör varje kväll. Jaga, skrämmas och kittlas. Upp mamma!

För att vara helt säker på att mamma verkligen kliver upp tar gumman ett ordentligt tag i håret. Oavsett om man har speciellt mycket hår på huvudet eller inte.

Det händer att hon blir sugen på något extra och hämtar det gärna själv i skrubben. Tacoskal, hur gott som helst, om man tagit fram det själv.

Arg!

Trött och hur mysig som helst. Hennes pekfinger är inte påväg in i örat som det ser ut, utan upp i hennes lockar. Där tvinnar hon lockarna runt fingret tills att hon somnar. Det är underligt, vad gjorde jag före lilla Fs tid om kvällarna? Nu så går ALL tid till henne, fram tills att hon somnar i allafall. För varje månad följer nya överraskningar. Nu håller hon på att lära sig nya ord, men fram tills att hon kan prata, får hon helt enkelt visa vad hon vill med kroppspråk. Ja, då kanske man måste vara bestämd!!?

Färdig!

Den här rackaren tog tid, men kul var det. Pillrigt och knepigt att få till toppen, men värt besväret tycker jag nog.

Jag har hör att man ska växla mellan korta lätta projekt och långa svåra. För att inte bli less. Så jag gjorde en till 😉

Inte alls lika pillig att få till. Sy bara en cylinder av valfritt tyg, trä på och dra åt!

Ny-gamla lampskärmar

Knepigt och mycket knåp att renovera lampskärmar, men roligt är det. Tyvärr har jag ingen före bild, men det var inte så mycket och se, skärmen var bara ett skelett utan tyg.

Ta daaa!

Eftersom vi renoverar för fullt nu på nedrevåningen så har jag lixom inget eget tillhåll för min lampskärmssömnad. Köksfönstret har fått agera pysselhylla! Där står nu ett annat projekt som inte riktigt är klart än. Även denna utan före bild.

Ska sy i ordning lite på toppen samt sätta kantband. Ser lite ut som en hatt… :/