Hagelskuren!

Idag kom en enorm hagelskur. Först kom åskan, sen regnet och sen… ja, jag har nog aldrig sett så stora hagel.

Rätt fort var det gjort. På ungefär 20 minuter var ovädret över och solen tittade fram igen. Jag och lilla F tog oss en kvällspromenad. Jätte mysigt, ingen mygg, inte svettigt utan bara underbart. Skogen fortfarande full av små iskulor…

…och dimma. Någonstans därinne måste väl en liten skogsälva promenera omkring, tror ni inte!?

 

 

Dagens väder – kulväder!


Idag: mulet, en regnskvätt och lagomt varmt. Perfekt! Såna här dagar kan man ju faktiskt uträtta något, göra något kul. Alldeles lagom temperatur för promenad med barnvagn, som vid varmt och soligt väder är mer av en svettig mardröm. Pota i trädgården, vilket också är en lika hemsk mardröm när det är varmt och soligt. Gå in och baka en kaka när regnskvätten kommer och sätta sig framför tv´n och avnjuta den tillsammans med en kopp kaffe. Bada och sola i all ära, men en mulen dag – det är kulväder.

Tack!

Har haft fullt upp i trädgården ett tag. Gräver upp gamla rabatter, behåller och bevarar det som går och planterar sedan nytt. Fick den otroliga förmånen att hämta plantor av en kär vän. Hon avvarade mig 19 olika sorter blommor. Jag är evigt tacksam. Blomman på bilden är en stjärnflocka, min favorit. Nu gräver jag för glatta livet så fort lilla F sover, trots att det regnar. Faktiskt ganska kul att gräva i jord när det regnar, så lerig har jag inte varit sedan jag var ett litet barn!

På väg in…

…i vårt hus går man förbi några av mina blommor. Oj vilken blomnörd jag blivit. Hittade ett gäng sockerlådor i vår ladugård som blev perfekta blomlådor. Billigt, det gillar jag!

I lådorna har jag blandat pelargoner och krusbladig persilja. En lyckad kombo. Fint och användbart!