En äng av lupiner

Hemma bredvid vår ladugård har vi en hel äng med lupiner. Så vackert.

Utsikten är helt underbar. Jag tänker ofta på vilken tur jag har som får bo där jag trivs så otroligt bra. När jag går runt på gården, helst barfota och känner doften av alla sommarblommorna riktigt pirrar det i magen. Som om jag bott här hela mitt liv. Hur kan en helt nytt hus/gård ge minnen från barndomen? Det måste väl betyda att man hamnat helt rätt. Vi hade inte bott här länge innan jag letat upp alla ställen med smultron och hallon. Var man helst tar morgonkaffekoppen och vilka ställen som ingår i kvällsrundan runt huset. Nä, nu går jag och sätter mig och ser på kokvinnorna. Ni har väl inte missat denna underbara dokumentär som  svt visat/visar!? I så fall, kika på den på svtplay.

En rädisa i handen…

…är bättre än tio i landet! Ajaj då, kanske jag ska lämna ordspråksskrivandet till de som kan 😉 Skämt å sido. Jag kan inte låta bli att skörda en aning tidigt, det är ju så roligt. Förresten är de ju så goda när de är späda.

Ruccola, bladsallad och ”annan sallad”, oj så det växt medan jag varit borta. Tur att jag har så snäll mor och en snäll Karro som vattnat åt mig.

I den ena pallkragen har jag pysslat ihop en liten klätterställning för sockerärtorna. Billigt, och lite sött tycker jag nog.

Tillbaka från semester

Igår kom vi hem från årets semestertripp. Vi var bjudna på bröllop i Götene och passade samtidigt på att besöka min sambos bästa syster som bor en liten bit längre ner, i Göteborg. En vecka var vi borta och en av aktiviteterna i Göteborg ses på bilden ovan.

Väl i Göteborg passade vi på att åka ut på Hönö. Vi strosade runt nere i hamnen och bland kåkarna i ”centrum”. Ett mycket mysigt ställe måste jag säga. Där fick jag uppleva mina första vilda gräslökar :). ÖVERALLT fanns de. Coolt tycker en annan, norrlänning som man är.

Sist men INTE minst, bröllopet!! Det vackra och helt underbara bröllopet som vi fick äran att närvara vid. Under tre dagar hölls det fest för det vackra brudparet som hade ställt till med ett fantastiskt fint bröllop. Ovan, en liiiiten glimt!

Fest!

I helgen hade vi den årliga ”byafesten” och i år var det vår tur tillsammans med ett till par att anordna. Jättetrevligt hade vi! Vi höll hus i vår ladugård. Där finns en jättefin liten lokal för MAX 30 pers. Vi var ungefär 35 och det var TRÅNGT, men hur säger dom: finns det hjärterum finns det stjärterum 😉

Självklart var barnen med! Så härligt med barn som älskar lekar, det ger oss vuxna en GOD anledning att få fjanta till oss lite grann.

Äntligen fått min dotter tillbaka!

Efter tredagarsfeber och några dagar av medföljande trötthet och hosta har jag faktiskt saknat min dotter. Med all rätt har hon varit grinig och gnällig. Ni vet då varenda motgång förvandlas till ett hjärtskärande grin med tårar. Allt från att det inte gick att bläddra i boken på första försöket till att trilla över en tröskel för att benen var för tunga att lyfta på. NU äntligen börjar lilla F att vara sig själv igen. Den där tålmodiga, glada och gosiga ungen skymtar jag åter i de där underbara klarblå ögonen. Mamma älskar dig!