Fullt ös i trädgården!

Inte helt olikt mig så glesnar inläggen här på bloggen när jag har mycket att stå i. Min helt underbara sambo har ordnat mig ett gäng pallkragar. Dessa är ett av mina projekt just nu. Så de korta stunder jag fått över har jag ägnat till just detta, fixa till en LITEN köksträdgård i pallkragar.

Eftersom varken jag eller Patrik är sugna på att klippa gräset mellan dem så planerar jag att strö täckbark mellan  och runt kragarna. Detta krävde då att jag la lite markduk under det hela så att gräset inte skulle kämpa sig igenom barken. ( inte riktigt klart på bilderna) Då jag är väldigt förtjust i våra vänner maskarna så fick jag så lov att klippa upp markduken mitt under kragarna så att de ska kunna ta sig upp och ner i

mina odlingar. För att vara helt säker på att gräs och ogräs inte tränger upp bland mina plantor så la jag ett lager tidningspapper för hålet. Tidningspapper, tillskillnad från markduk ska väl ändå förmultnas med tiden!? Det är varje fall min plan. Bilderna är någon dag gammal så just i detta nu ligger frön och (förhoppningsvis) gror i båda pallkragarna. Dock inte så mycket att visa på bild, då det mest ser ut som två lådor med jord :)

Utskolning!

Ni tar väl tillfället i akt och skolar ut er små plantor!? Det här är krusbladig persilja som ska ner lite varstans i min trädgård i sommar. I kryddlandet OCH bland mina pelargoner i en egentillverkad blomlåda (bilder kommer snart, blev jättegulligt).

Kryddlandet!

Sedan förra sommaren har jag planerat att ordna ett litet kryddland/kryddrabatt. Mellan två stenar på gården har det vuxit gamla risiga nypon(tror jag) buskar. Där har jag istället byggt ett litet kryddland. Av gatstenar som vi fått av några otroligt snälla vänner och lite skifferplattor som råkade ligga halvt nedgrävda på ett annat ställe i trädgården har jag byggt. Vi fick gräva ur lite mellan stenarna och gräva ned nedersta stenraden lite. På översidan (som man aldrig ser) grävde jag ned en tryckimpregnerad planka som var över sedan något tidigare bygge, ovanpå den står även där gatstenar.

Så här ser det ut nu. Snart klar för att planteras, i med lite mer jord så ska det nog bli bra. Väntar bara på varmare väder. Skifferplattorna är egentligen där av praktiska skäl. Något att stå stadigt på när man jobbar i kryddlandet och för att slippa ännu en ojämn yta som man ska försöka klippa med gräsklipparen. Ja, ja sned och ojämnt är det, men på en liten ojämn gård som vår så kan man inte ha raka fina rabatter med perfekta kanter. Det passar helt enkelt inte.

Två backtimjan som jag planterat hoppas jag kunna fylla ut utrymmet mellan skiffer plattorna… Får väl se hur mycket ogräs jag får rensa tills dom tagit sig  och spridit sig ordentligt:/

 

 

 

God hjälp är det viktigaste när man pysslar i trädgården 😉 Här är lilla F med sin nya bästa vän, ursprung: IKEA.

Tänk att jord och gräs ska vara så spännande att stoppa i munnen….

Hopp och lek!

I lördags var både jag och Felicia på vårt allra första kosläpp! Vi var dock inte ensamma, det var ett x-antal till människor som tyckte det var lika trevligt att se korna få komma ut på grönbete igen efter en hel vinter i sina förhållandevis trånga spiltor.

Lilla F var väl sådär lämpligt intresserad av korna. Folksamlingen var lika spännande.

Är det så här det känns!?

Nu ligger lilla F och sover sött i sin säng. Bara mamma och pappa är vaken. Vi fixar och pyntar det sista för morgondagens kalas. Hon fyller inte år förrän om en vecka, men av praktiska skäl blir det kalas i morgon. Det kanske blir fler än ett 😉 Är det såhär våra föräldrar fick går runt och känna sig inför varje julafton och födelsedag. I morgon har Felicia sitt första kalas någonsin, det pirrar i hela kroppen. Nästan som om det vore mitt. Tänk om jag hade kunnat förklara för henne i förväg vad kalas är. Då hade jag gjort det. I morgon får hon istället UPPLEVA det.

Baka, städa, längta…

Snart fyller vår lilla ängel 1 år.  Vad vore en födelsedag utan tårta!? Man måste ju givetvis inte baka sin egen tårbotten, men nu råkar det vara så att jag tycker att det är väldigt roligt att baka. Hittade en JÄTTE rolig blogg heavenly cupcake som hade lagt upp ett JÄTTEBRA tårbottenrecept, roligt också. Har även knyckt några cupcakerecept där till lilla Fs födelsedag. Titta in på sidan vett ja.

Tänk, hur lätt går det inte att både baka och städa när man har god hjälp. Flisan har varit med på varenda muffin och slickat varenda skål. Mmmm… säger hon…

Vår i köpenhamn!

Mamma har fyllt 50år och vi ville alla fira den bästa av alla mammor med något speciellt. Därför drog hela hela familjen med respektive till Köpenhamn och bara myste och njöt av varandras sällskap en helg. Vi promenerade i sol och regn, i parker och på stan.
Våren hade helt klart kommit en bra bit längre på vägen där, än här. Träden hade löv, vissa hade blommor. Blomman i mitten på den här bilden skötte sig så exemplariskt man bara kan göra när man är 11 månader och åker på sin första resa. 4 flygningar på en helg och klarade det jätte bra. Det är så kul att få skryta om sina barn, trodde aldrig jag skulle bli sån…