Blått, blått blått är färgen…

Just nu så har vi blått i vardagsrummet… eftersom vi inte hunnit renovera vardagsrummet får man göra det bästa av det man har! Jag har alltid tänkt att jag haft en lantlig inredningsstil, men jag har nog helt fel… den kallas gammaldags! Gillar inte riktigt nya saker lika mycket som gamla, de som har själ. Sen känns det så hälsosamt att återanvända istället för att konsumera nytt!

När mamma är upptagen med att fota och pyssla, passar lilla F på att käka ”Vi villa”, i smyg!

Lära-gå!

Det är inte lätt att lära sig gå. Man måste vara tillräckligt stark, tränat upp balansen och sedan måste man till råga på allt VÅGA. Duns ramlar man i backen och slår sig i rumpan eller på knäna. Lite förnärmad brukar lilla F titta upp på mamma eller pappa och se ut som att om hon undrar:  varför skyddar ni inte mig mot den elaka smällen! Den här helt underbara lära-gå vagnen har lilla F fått från sin underbara morbror Johan och moster Caroline. Kanske får hon låna ut den till en ny liten kusin snart!?

Våren!

Hittade den här godingen för ungefär en månad sedan på lindex till lilla F. 200 spänn fick jag ge för den,  inte alls så farligt tycker jag! Hon är SÅ söt i den. Bilder på sötnosen och jackan tillsammans kommer i vår!

Senaste fyndet!

Ja vet, plåtlådor är gammalt, men visst var den fin!? En gevalia plåtlåda med midsommar motiv.

Ett perfekt hem till mina små pelargonsticklingar. För övrigt är det första gången jag lyckats övervintra pelargoner och första gången jag försöker ta sticklingar, önska mig lycka till!

Jag gjorde små krukor av tidningspapper och plåtbrukar. Ja, man tager vad man haver när pysselandan faller på! Idén knyckte jag här!

 

Går i trädgårdstankar!

Visst är det härligt när våren är påväg. Nu smälter snön bort med racerfart. Ett nyfunnet intresse för mig är vår trädgård. Så himla roligt att fundera, planera och lista ut hur det ska planteras inför våren och sommaren. Varje ledig stund går mina tankar till denna trädgårdsplanering.  

Rabatten som jag grävde iordning i höstas ska nu till våren planteras. Funderar på lite olika varianter men just nu så har två blommor hamnat som favoriter på min topplista.

Pion, en liknande bilden ovan eller en ljusrosa, vet inte riktigt ännu. (Bilden lånad av snackskalsdalen.blogspot.se)

Stjärnflocka. Så himla vackra. Vad jag vet ska båda dessa trivas i soliga till halvskuggiga lägen. Tror dock jag får jobba lite mer med jorden i rabatten….

Ordning och Reda!


En av mina favoriter i vårt kök är vår reda-hylla! Jag fick den av pappa för många år sedan, tror jag bara var drygt tjugo år eller nått. Han är rörmokare och en äldre dam som han arbetade hos ville göra sig av med denna pjäs. Snäll som min far är, fick jag den av honom. Otroligt! Nu sitter den inbyggd, som det mest självklara i vårt kök. Använder den nästan varje dag. Innehållet varierar dock ständigt. Socker, salt, havregryn, välling och thépåsar….