Tittut!

Sista helgen innan jag börjar jobba vill jag ju spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med min vackra dotter. Alla föräldrar kan nog intyg hur KUL det är att leka tittut. Speciellt om man har kanske världens mest nyfikna barn. I detta fall så är det inte barnet som baxnar av skratt, som det är i vanliga fall. Näh… kika på den här länken.

Resa bort?

 

 

 

 

 

Funderar du på att resa bort? Då är ett av mina bästa tips Italien. Lake Como i norra Italien är verkligen jätte fin. Allra finaste stället att åka till är staden/byn Bellagio. Sitta nere vid hamnen i solnedgången och dricka en kall öl eller strosa runt i de smala gränderna rekommenderas. Gränderna är trånga och smala men ändå finns det utrymme för vackra blommor och grönväxter som slingrar sig efter husväggarna.

Varför inte ta en tur upp på ett av bergen runt sjön. Det finns flera vandringsleder allt från VÄLDIGT långa och jobbiga till fullt normalt långa och jobbiga. För att ta sig upp på berget måste man gå, i allafall sista biten, oh boy. Även leden för nybörjarna är för oss mindre tränade rätt jobbig…

 

 

 

… men väl uppe, helt klart värt det!  Ta en paus, fika och njut av utsikten och bedriften.

Vinterdagar!

Vad gör man vinterdagar som dessa? Här kommer några sköna tips från lilla F!

Träna på att se förvånad ut!

Titta på kusinen när hon gör gångar i snöhögar!

Åka racer-sparklåda!

Sova i racer-sparklåda…

Några fler bra tips på vad man kan göra sköna vinterdagar!?

Nya fönster!

Nu har vi fått in nya fönster i våra två små rum. Visst är dom söta!? Som ni ser så går det inte att färdigställa fullständigt förrän till våren. Målningen är ju liksom pricken över i. Det är så otroligt mycket kvar att göra på det här huset så man blir ju snurrig när man tänker på det. Det gäller nog helt enkelt att INTE tänka på allt som ska göras utan ta en sak i taget. Tänk när alla fönster är utbytta, vad fint! Och när fasaden är tillfixad. När vi har en altan utanför altandörren… ja… vi vet ju vad vi ska göra närmsta 10åren. Å det ska bli SÅ kul!

Grattis på namnsdagen Felicia!

Solen går upp!

Dagens namnsdagsbarn är ju den allra sötaste jag vet.  Vaknar och är på toppenhumör som håller i hela dagen.

Besök av Karro och Angelina, grillar korv och åker lite skoter och pulka. Allt medan Patirk och Svärfar byter fönster på övervåningen (bilder på det kommer i morgon).

Solen går ner bara några timmar senare. Kort men intensiv dag och massor med friskluft.

Snart börjar vi igen!

Till helgen ska vi byta fönster i några smårum på övervåningen. Vi har beställt två jätte söta små fönster från allmogefönster, självklart med x-spröjs. Den ena skrubben kommer att bli en klädskrubb och den andra lite större skrubben en liten, liten barnkammare. Åh.. vad jag längtar….

…välja tapeter till barnrum…

Till vänster ser ni en tapet som kommer från minimoderns, ni hittar den här. Kostar just nu kring 580kr/rulle. Den nedanför hittar ni hos Ferm Living och den får ni för ungefär en hundring billigare än den första. Kika på den här.

Kaffekoppar efterlyses!

Dessa godingar är köpta på Åhlens för drygt ett år sedan. Ni som är vana Åhlens besökare känner nog igen mönstret. Mattallrikar och skålar finns ännu kvar i denna serie men inte kaffekopparna. Serien heter Anita. De fanns i handeln bara några månader. Hann köpa mig ett dussin, men när jag tänkte gå inhandla flera för att ha lite ”slå-sönder-mån” så fanns inga att köpa. Fabriken som tillverkade kopparna har tydligen gått i konkurs, och nej, det är inte samma fabrik som gör tallrikarna och skålarna. Det är mycket man inte förstår sig på. Någon som har hemma och kan tänka sig göra sig av med dem!?

”Rött hår och tallskog…

…..växer inte på god jord” / LP

Ett citat från en av de mest respekterade! Första gången jag hörde honom säga det så skrattade alla gott. Alla i sällskapet tolkade nog orden som att rödhåriga människor och tallskog inte är mycket att hänga i julgranen. Vid närmre eftertanke har jag förstått att det betyder något helt annat. Såklart. Denna lurige gamle man, som av mig även kallas morfar, säger och gör det mesta med glimten i ögat.  Med citatet menar han, tror jag: att människor som är födda med rött hår och de träd som råkar vara tall, växer där ingen annan kan. Ungefär som maskrosbarnen som växer upp och blir de bästa människor trots de sämsta förutsättningarna. Så tallar och rödtoppar: var stolta!