Julfint i granen!

En lätt passion för julgranspynt är det nog fler som delar med mig. Jag är dessutom förtjust i den där gamla sorten, ex. dom här svamparna. Det kommer ju ”rusta-kopior” lite titt som tätt, men ingen som är som de gamla. Men vet ni vad! Just den här på bilden har jag köpt ny, tyvärr i Danmark, men tillverkarna har en hemsida, kika in HÄR.

Dessa små klassiker kan man ju inte låta bli att tycka om. Den vänstra fågeln är även den en ny köpt på samma ställe i Köpenhamn som svampen, och bara för roligt så visar jag en äkta gammal glasfågel till höger. Storleksmässigt är de lika stora och båda lika lätta (glas), inte dåligt va!?

 

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Foto: UNICEF
”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Skafferiet färdigt!

Det tog ett tag men nu äntligen är vårt skafferi klart att husera alla matvaror. Detta kommer INTE att bli ett skafferi med enbart fina burkar som rymmer halva spagetti paketet eller halva havregryn paketet. Näh… vårt skafferi ska självklart få vara lite gulligt, annars skulle vi inte lagt sådan tid på det, men ska först och främst fylla sitt syfte och vara praktiskt.

 

 

 

Anledningen till att det tog sådan tid är att vi gjort hyllplanen utav vårt gamla köksgolv. Vi har därför varit tvungna att först dra all spik, sedan kapa till och montera ihop hyllorna. Sedan spackla igen alla fula hål. Det som kanske tog längst tid var väl ändå målningen, det går ju inte att måla utomhus nu. Vårt ”datarum” fick agera målarverkstad och endast 3 hyllplan åt gången rymdes för målning.

Vi har inte hunnit flytta in i vårt fina skafferi ännu, enda matvarorna som fått sin plats är Lilla Fs krubb!

På väggen i hallen

Äntligen har vi satt upp något annat på väggarna i hallen än hatthyllor. Är väldigt förtjust i gamla ramar. De nya som finns i inredningsbutiker har liksom inte samma känsla som de gamla. Dessa har jag som men mycket annat hittat på loppis. Jag har haft dem ett tag men väntat på att få tillräckligt med fina bilder till alla ramar, men nu fick jag nog. Har inte tillräckligt med bilder men dom får gå upp på väggen ändå. Med sidor ur gamla böcker i några av dem tycker jag att det blev ett rätt trevligt resultat ändå.

Östergensjö julmarknad!

För er som inte hade förmånen att besöka Östergensjö Julmarknad: Häng med här så ska ni få lite julstämning av mig!

Utemiljön på denna plats är helt magisk. Byggnaderna/marknaden ligger lite på höjden och bjuder på en utsikt över en sjö. I princip hela området är uppbyggd av gårdsägarna själva. De har tillverkat flera hundra meter granrisgirlander för att utsmycka marknadsstånden och alla husen.

Årets utställare hade mycket att erbjuda. Till vänster ser ni den vackra anundsjösömmen på små dukar, gardiner tålmodigt sydda av Birgitta Gripenroth.

Fika såldes både på övervåningen och entrevåningen. Även utsmyckningarna inomhus går ej av för hackor. Ser ni på översta bilden till höger ett ”snöfall”. Tillverkad av tråd och linneduk av gårdsägarna. Oroligt fint och kreativt.

Fikat var så klart hembakt och otroligt billigt. Till mestadels bakt av gårdsägarnas dotter Maria. Allt på det här stället har sådan klass, titta bara på uppläggningsfaten, spisa ribb!! Även bland kaffekopparna kan man få leta fram sin favorit allt från Rörstrands finaste till Arabias bästa.

Sen var det bara att hitta sin favoritplats att fika på!

Det var till och med trevligt att ställa bort disken efter fikat!

Julstämningen var total!

Julklappstips!

Ja, inte julklapptips precis men hur man kan slå in dem iallafall.

Satt häromdagen och slog in våra julklappar, totalt inspirerad av en av mina favvobloggar ”itsahouse” så använda jag mig av böcker för att pynta mina klappar. En av varianterna ser ni ovan! Men gå gärna in och kika på vad itsahouse har gjort med sina boksidor.

Hatthyllan är klar!

Vi har haft världens sjå med att hitta en hatthylla vi tycker om. Vi gjorde aldrig det. Istället har vi påtat ihop en egen. Själva hylla är tillverkad av MDF, och ska vi vara helt ärliga så är det Edvardssons trävaruhus som har snickrat ihop den åt oss, tack för det! Stången och krokarna kommer från Byggfabriken.

Inspiration till hatthyllan har vi fått från denna härliga gamla sötnos. Hittade den i ladugården när vi flyttade in. Förre husägaren hade lämnat den och det är vi väldigt tacksamma för då vi gillar den skarpt.

 

 

 

Nästa bekymmer vi fick var att hitta några korgar att placera ovanpå vår nya hatthylla. Har fortfarande inte hittat något vi är nöjda med så för tillfället står där gamla ikea-korgar som vi hoppas kunna byta ut snart. Har någon något förslag? Hyllplanet är 30x100cm.