Stora korvstoppardagen!

Igår gjorde min familj och jag något häftigt, tycker vi, nämligen stoppade korv. Inte alls så avancerat som man kan tro faktiskt.

Kokt potatis, älgkött och ister…

…malde vi.

Med kryddor, salt och mjölk fick det gå i matberedaren i 15 min.

Det kan behövas vara två när man ska trä tarm…

och tre när man ska stoppa den.

Det var inte helt lätt att snurra av korvarna utan att snurra upp föregående. Korvarna har fått ligga över natten i kylen insmorda i saltpeter. Idag ska de in i ugnen 1timme i 100grader, sen ska de vara färdiga att tillagas, ätas, frysas.

Alla fick vi god hjälp av lilla F, men det är tröttsamt att stoppa korv!

Villa villekulla!

Detta helt underbara zinkslott har jag hittat på Broarne (se min länklista) kostar inte mindre än 435kr. Tydligen ska man kunna placera ut ljus på flera olika nivåer i huset. Skulle vara en otroligt mysig detalj nu när höstmörkret börjar att smyga sig på, tycker ni inte?

Höstiga girlanger!

Med inspiration från min mammas faster Lisbeth har jag pysslat med lite av gårdens frukter(giftiga)!

Enkelt att trä dom på en tråd, men det gäller att välja något lite grövre. Jag valde en gammal fiskelina. Sedan är det en fördel om de kan få ligga och torka till sig lite, då torkar de liksom fast på linan där man vill att de ska sitta. När de nyligen är påträdda glider de annars ihop i en ”hög” i mitten.

 

Kakakalas!!

Min lilla guddotter Angelina fyller tre år på lördag och jag har fått tillåtelse att baka lite tillbehör till kalaset…. Sååå roligt!

Hela förra veckan och denna vecka har gått i 3ors tecken, man skulle kunna tro att jag jobbade för TV3.

Har letat på stan efter lämpliga formar att trycka ut mina treor med men utbudet var väl inte så stort. Hittade en uppsättning siffror på Kitchen , om än lite små.

Har även försökt hitta bra recept till småkakor som man skulle kunna tillverka 3-kakor av och misslyckats.

 

Istället för småkakor gjorde jag som min kloka mor tipsade mig om: någonting av en långpanna Håkans smaskiga chokladkakor! Sagt och gjort, ringlade lite vitchoklad över kakorna först så att mina jordgubbsmarsipan treor skulle fastna och såklart lite strössel sedan. Dom är supergoda så hoppas lilla ängeln blir glad. (Hojta till om ni vill ha recept, delar gärna med mig)

Provade att göra lite småkakor av mördeg… men kakorna blir så möra att det nästan blir för smuligt på ett tre årskalas. Men fina blev dom!

Eftersom kakorna av mördeg blev för möra så provade jag att baka av vit pepparkaksdeg… lite bättre konsistens men hemsk smak. Provade att smaksätta med lite vanilj o kardemumma, det blev visserligen lite bättre men inte toppen… dessutom blev dom väldig bleka och tråkiga. Hon kanske kan få bjuda på dom på sitt rum, lite som leksakskakor fast riktiga ändå?! nu ger jag upp försöken med småkakor för den här gången och får nöja mig med chokladrutorna!

Projekt Skafferi!

I anslutning till köket finns en liten skrubb. Innan vi började renovera fanns där ett litet handfat och några hyllor. Antar att de använt det som någon slags städskrubb kanske. Vi vill ju istället utnyttja det här lilla utrymmet till matvaror. Tyvärr måste matvarorna samsas med en golvvärmecentral. Dock är det ju inga problem när man har en toppen farsa som kan fixa och dona så att den inte tar så stor plats.

På förmiddagen idag har min käre mor och sambo tapetserat tre av väggarna här inne. Smidigt nog så kunde svärfar komma och hjälpa oss att kapa in det fina trägolvet på eftermiddagen. Som ni ser så valde vi att sätta upp panelskivans pärlspont på en av väggarna (egentligen för att tapeterna inte skulle räcka till).

 

 

 

 

 

 

 

Tapeterna är gamla tapeter som min moster hittat i ett av deras uthus. Rester från deras mormors hus! Otroligt roligt att kunna använda dom här gamla supersköna tapeterna. Nu ska vi bara planera in lite hyllplan här inne… det blir spännande! Fortsättning följer….

Tillbaka igen, med kantareller i hatten!

Efter en ungefär 2veckors frånvaro på denna blogg har jag återvänt! Vi har haft datahaveri. Nu har vi fått en miniMac och för oss vana pc-användare så är det en hel vetenskap att vänja sig vid denna nya dator. Sen sist har vi sysslat med massor av små projekt allt från ett flertal svamp-plockar-turer till anordnande av loppis. Det är skönt att bli av med en massa saker som ligger och aldrig kommer till användning. Dessutom får man ju mer plats till nya loppisfynd!

Har man inget att plocka svampen i är det tur att man har en god dotter som snällt lånar ut sin fiffiga luva.