Forts. projekt hall

Hallen innan vi flyttade in.

Timmerväggen framtagen.

VOILÁ!! Efter några timmars väggtvätt, petat in sånt där jutedrev som sitter mellan stockarna och måning blev det så här fint! I måndags var svärfar här och hjälpte oss få till lister och foder snyggt. Nu fattas bara sista strykningen färg på lister och foder. Projekt hall är ändå inte riktigt färdig, vi måste fixa hatthylla och skoställ. Lite krokar till timmerväggen också kanske?!

Kantarelldröm

Kantareller är verkligen skogens guld (tillsammans med hjortronen)… hittade några häromdagen på en av våra härliga skogspromenader. När man ser de där gula fläckarna på marken så känns det som man vunnit på en trisslott ungefär.

Man tager ju vad man haver hemma när man bor på landsbygden, så jag stekte de små svamparna försiktigt med lite rödlök. Strödde över lite maizena, hällde på lite mjölk och grädde. Smaksätt med salt, peppar, soya, en näve färsk timjan och en skvätt vitt vin. En tunnbrödsmörgås med ost och ett litet glas vitt vin till så blev den lilla skogspromenaden till en riktig kantarelldröm.

Grattis på namnsdagen T(h)ea!

Idag har Tea namnsdag och så heter ju vår dotter i andra namn! Detta har firats av mamma och pappa idag med god middag och fredagsmys i soffan!

Broccoli och ädelostpaj, otroligt god! Receptet hämtat här, använde dock inte muskotnöt i vår paj då detta inte fanns hemma!

Varm vitchoklad och popcorn till tvmyset! Gjorde en variant på ett recept som bloggaren söta saker lagt upp, det hittar ni här!

Tuppkaka!

Härom dagen blev jag och Lilla F bjuden på tuppkaka av mormor i regnrusket. Jag upptäckte då till min förvåning att många inte visste vad det var…. Här kommer ett litet receptkort!

Hoppas det är ok att ditt recept numera förevigats på nätet mormor?!

Projekt hall!

Tyvärr har vi inga bilder på själva arbetet i hallen. Det här är bilden av hallen som förra ägaren lade ut hos mäklaren.  Vad man inte kan se på bilden är att till vänster precis utanför bilden fanns en stor skrubb/garderob. Denna rev vi bort för att öppna upp och få lite mer yta. Istället så tog vi fram timmerväggen som fanns gömd bakom dem. Vi har även rivit bort en liten garderob som man ser på bilden rätt fram till höger om dörren in till köket. Detta för att få en större öppning till köket. Golvet revs upp för att avslöja en gammal taskig trossbotten som var i behov av att bytas ut. Ett par nya golvåsar sattes in och det gamla spånet byttes ut mot ny och fräsch isolering. Ovan på detta lade vi vattenburen golvvärme. Väggarna fräschades upp med gipsskivor och innertaket förnyades. Nu är det roligaste kvar, sista piffet!

Här ser ni hallen från ungefär samma vinkel. Ni ser också dörren in till skafferiet som förut befanns sig i köket.

Som ni ser är det lite snickarfix runt dörröppningen till vardagsrummet kvar!

Timmerväggen vi tog fram blev ganska murrig i vår annars mörka hall så vi tänker måla den vit. Dock krävdes en RELJÄL tvätt av den först! Sååå…. bara vi tar oss i kragen och plockar fram färgburkarna….