Underbara babybjörn!

Vi har en sådan himla tur som får låna en superfin babybjörn bärsele av vår fine vän Carro. Numera tar man ju sig överallt även på egen hand med lillan… Dagens skogstur bjöd inte på så mycket mer än några giftiga svampar, men åh.. så skönt det är i skogen! Just de här svamparna på bilden råkar växa på min mors gård. Giftiga Ja – men hemskt tjusiga ändå!

I bärskogen

 

Jag och Lilla F hade en så himla mysig dag i skogen förra veckan, hon låg i sin vagn och sov i höstsolen och jag fick plocka på mig lite lingon och en skraltig liter blåbär.

Eftersom utdelningen på blåbär inte blev det jag hade hoppas på så gav vi oss ut en sväng till i helgen. Den här gången med Lilla F på Patriks mage.

Ungen är ju helt underbar. Hon liksom bara finner sig i alla situationer vi utsätter henne för. ”Ok, jag är trött och brukar vanligtvis få ta en förmiddagslur i min gosiga barnvagn, men jag sover väl hängande här i stället då!” Vi fick ihop alldeles lagom mycket bär för vårt lilla hushåll, så nu är det syltkok!

 

 

Bättre sent än aldrig

Inför sommaren hade jag planerat hinna så mycket ute i min trädgård, men pga barnafödande, sjukdomar, blixtnedslag och annat trams så har det lixom inte blivit av, men NU! Förra husägaren är verkligen jätte duktig på fixa i trädgården men då hon inte haft tid sista åren innan vi flyttade in så ha rabatterna mer och mindre grott igen. SÅÅåå i helgen har en av rabatterna fått sig en rejäl genomgång. Jag fick hjälp av mina kära vänner Frans och Lisa när de var här och hälsade på med att gräva ur en av de väldigt gamla rabatterna på vår gård.

Som vanligt när jag startar upp nya projekt så glömmer jag att ta ett ”innan-foto”. Det här är en gammal bild från i våras fotat från vår balkong. Längst till vänster på bilden ser ni en igenväxt rabatt, that´s the one! Den som har riktigt bra ögon kan se att det till och med se att det växer en gran mitt i den.

Jag/vi grävde ur större delen av rabatten men jag ville spara de stora gröna i mitten (har glömt vad de heter, någon som kan påminna mig?).  Norra sidan fick sig en ny ”sarg” av torvblock.

Givetvis så har jag förbättrat jorden med ny och fräsch planteringsjord. Tanken är att jag ska täcka jorden och plantera till våren (så när som på några funkior som flyttat från en annan gammal rabatt).

Förhoppningsvis så kommer även de nya torvblocken tillslut prydas av en så här fin mossa. Undra hur lång tid det tar?

Bakvända världen

Känner ni igen den här? Det är Ikeas bord som de haft i flera år men tidigare har den inte funnits vit… Ett underbart bord som jag tycker är jättegulligt OCH praktiskt. Små lådor att stoppa ner allt det där man så lätt lämnar framme på bordet som gör att det ser stökigt ut. Nu finns den med ett nytt lägre pris på ikea… 1795kr. Nu till överraskningen; Mio har gjort en vad jag tycker är en ”Ikea-kopia” och dessutom billigare…

 

På mio kan man köpa det här bordet för 1590kr. Borden är nästan lika stora, dock ser Ikeas ut (om man granskar bilderna) att vara lite rejälare… men för att vara rättvis mot Mio; är deras lite gulligare!

Maja min maja…

Förra veckan köpte jag mig en saft-maja. Åh… så kul det är, förra veckan blev det saft på svarta, röda och vitavinbär. I förrgår så sopade jag i lite rabarber och äpplen! Det är väl ingen lyxvariant av saftmajor men än duger den bra iallafall.

Igår hade vi finbesök av fröknarna Lundin, vi bjöd på Linsoppa och våfflor. Det som var lite mer spännande var melonsorbeten som jag vispat ihop på förmiddagen, den blev jättegod men den blev ganska isig i konsistensen, dvs stora ”kristaller” om ni förstår vad jag menar. Någon som har ett bra recept på melonsorbet att dela med sig av?

Carpe diem

Idag är min första alldeles ”egna” mammaledig dag. P har börjat jobba efter en 8v lång semester tillsammans med mig. Jag har förstått från andra mammor att man ska ta vara på den här tiden när man är mammaledig, men hur vet man att man gjort det!?

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest:

Människan.
Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Till sist dör hon utan att ens någonsin ha levt.

Tror ni det hjälper om man kramar ett träd?!


Bänkbelysning

Äntligen har vi fått belysning över bänken i köket. Än fattas det belysning under överskåpen på andra väggen, men det kommer så småningom! Vi valde att sätta upp en skena i taket och fästa två hängande lampor och en spot som belyser vedspisen i hörnet över bänken som inte har något överskåp. Nu när det börjar bli mörkt på kvällar och nätter så är det verkligen supermysigt att kunna tända upp små lampor lite här och där…

Blixt och Dunder…

Rackarns oväder! Förrförra veckans åskoväder ställde verkligen till det för oss… Blixten slog ned på gården och förstörde en del där den for fram.

Blixten slog ned i ett träd och följde rötterna mot ladugårdsknuten…

sprängde upp brädfodringen och fortsatte in via elledningar….

…och sprängde sönder i ett flertal elskåp, lite äldre likväl som nyare… dator, modem, telefon, eluttag var annat som sprängdes i bitar. Lite spännande blev det allt eftersom vi var hemma ute på gården då den slog ned ca. 40 m ifrån oss. Tack och lov gick det så bra att ingen gjorde sig illa, men lite skraj blev vi nog allt!

Så enkelt men ändå så gott!


Några överblivna morötter och potatisar ur kylen fick idag samsas med lite vitlök och olja i ugnen en halvtimme. Samtidigt fick ett gäng kycklingbröstfiléer direkt tagna ur frysen tjänstgöra tillsammans med lite smör och kryddor som proteintillskott i vår enkla men ack så goda sommarlunch.

Tillsammans med lite broccoli, timjan och lite havsalt så blev det så hääär gott!