Heta sommardagar

De här heta sommardagarna spenderar man bäst i svärmor och svärfars stuga. Alltid kan man hitta en svalkade fläck någonstans ute på klipporna. Annars fungerar det att ta ett dopp i havet för att kyla ner sig. Varje sommar spenderar min familj ett dygn tillsammans med P´s familj i stugan ute på ön, alltid lika härligt att ha alla man tycker om runt sig och bara mysa på ute på klipporna en hel dag.

Kring stugan bor ett par harar som fått sig en liten palt i sommar. SÅÅ söt och kommer verkligen nära, ett par meter ifrån får man stå och glo på den!

Hälsosmör

Liksom min mor så vispar jag ihop mitt ”eget” smör. Bregott är så hårt när man tar det ur kylen och ”processade” bordsmargariner och liknande är jag inte så förtjust i.  Jag brukar göra av 250g smör. Har man en större bytta så gör man av mer respektive mindre…

Vispa ihop 250g smör, 125ml vatten och 125ml rapsolja. Låt smöret bli riktigt rumstempererat innan du vispar ihop det så går det så mycket lättare. Delarna är alltid desamma 1/2 del smör 1/4 vatten och 1/4 olja (ta den som passar dig) så man kan anpassa mängden till den smörbytta man tänker använda. Hur enkelt som helst.

Färdigt!

 

Underbara morgnar

Det finns inget mer underbart än att vakna på morgonen av gurglande ljud och leenden. De här tidiga sommarmorgnarna när småfåglarna hörs genom fönstret som stått öppet över natten och det fortfarande är friskt i luften efter natten.

Förra veckan fick vi hem lite förvaring till matsalen. I bakgrunden ser ni två vitrinskåp i matsalen vi köpt på Ikea som förhoppningsvis ska svälja massor av prylar, har ju dille på söta likör eller vinglas, för att inte tala om kaffekoppar…

Helt vanliga vita!

Jag funderade lite i ett inlägg tidigare vilka gardinstänger jag skulle sätta upp, det blev helt vanliga vita från jysk, kanske en aning tråkigt men… Mina gamla supercoola gardiner hänger iallafall bra på dem och passar nu äntligen in i vårt kök! Morsan hittade dem på loppis till mig för typ ett år sedan och förstod att jag skulle älska dem. Vilken toppen mamma man har! Stringhyllan i hörnet i köket har vi köpt från kvinnan vi köpte  huset av, så den har funnits i huset länge… lite skoj faktiskt!

Rivstart i köket!

 

Idag har jag och familjen verkligen haft en mys-lördag. Det är så fantastiskt roligt att pyssla på i köket en hel dag, kanske speciellt nu när det är helt klart. För ett par veckor sedan fick vi upp vår spisfläkt, så nu behöver vi inte bry oss om stekos flera timmar efter vi lagat mat!


Bakat gokaka, hamburgerbröd och rullat köttbullar är lite av vad vi hunnit med idag.