Älskade koppar…

Alla som känner mig vet att jag har en slags förkärlek för kaffekoppar… fyndar gärna nya skatter på loppis lite nu och då. Sedan något år tillbaka har jag samlat på tallrikar och assietter i serien Troja från Rörstrand. I våras fann jag även kaffekoppar i serien på Tradera. Det har verkligen blivit mina favoriter när man ska bjuda på kaffe. Förra veckan var P´s faster och farbror här och uppvaktade lilla F. De fina rosorna och den söta filten i bakgrunden var till lillan från dem.

Äntligen är kaklet på plats.

Titta, det är färdigkaklat!

Henke plattsättare var här i torsdags och fogade klart i vårt kök. Vi valde vita 14*14cm stora plattor på väggen och de här underbara mönstrade plattorna runt vedspisen. De mönstrade plattorna är handmålade och passar verkligen jättebra till vedspisen. Det mörka i plattorna är blyerts grått och man ser liksom penseldragen… Mmmm äntligen på plats! Plattorna är från Konradssons men gjorda i Spanien.

Midsommarstången!

Lilla F´s första midsommar spenderade hon i Norrflärke tillsammans med en stor hop mysig familj. En mycket trevlig idé av min mor att använda flaggstången som midsommarstång. Björkris och rönnris  blandade i en lång girlang hissades i upp i flaggstången, dock inte helt utan en viss möda! Farsan var tvungen att tippa ikull flaggstången för att få lövverket på plats.

Åh… Gudrun….

Nu börjar det roliga, att få piffa i kök, matsal och hall. Man blir så sjukt inspirerad och shopsugen när man kikar in på Gudrun Sjödéns hemsida. Så otroligt fina textilier.

u

Bara att fundera ut vilka gardinstänger man vill ha kan ju vara lite knepigt. De gamla svarta från typ ikea eller något sådant har jag ingen lust att slänga upp igen. Kanske kan man piffa dem med lite färg eller textil!?

Pappas skrattgropar!

Det har inte varit helt lätt att se vem vår lilla F är lik, men pappas skrattgropar det har hon iallafall! På renoveringsfronten så kommer det att vara lugnt i helgen. Ikväll är vi bjuden på en byfest, ett mycket trevligt initiativ av ett gäng bybor som ordnar en stor fest varje sommar för ett ganska stort gäng. Grillat, potatissallad och lekar!

Tapeter i köket!


Givetvis har vår lilla Felicia fått en plats i köket. En gammal korg på en slags ställning pryder ena hörnet i köket, jätte gulligt! Numera är köket tapetserat, vi valde en tapet ur ECO´s retro serie, en 50-tals inspirerad vit tapet med ljusgrått mönster. Så här ser den ut:

Nya fönsterbrädor!

Vi har äntligen fått våra fönsterbrädor på plats, specialbeställda från en finsnickeri här i Övik. Rätt så enkla men de passar verkligen in. (Som ni ser fattas lite mjukfog längst ner på fönsterfodret, men det kommer strax på plats!) Denna bild är från matsalen. Där valde vi en tapet från Sandbergs som heter Gustav. Den är vit med ljusgrå ränder och små guldprickar längst ränderna…..

Virrigt!

 

Äntligen har jag fått lägga in några bilder, fick åka hem till mina föräldrar och använda deras dator, våran har nog sett sina bästa dagar! Bänkskivan har kommit och vi har fått den på plats. Vi valde en gammal klassiker, virrvarr! Supersnygg tycker vi.

Inom kort kommer vår bästa Henke plattsättare och sätter upp kaklet, längtar! Då kan vi sätta upp fläkten och slippa matoset.