Sover sött!

Tänk om en annan också kunde få se lika bedårande söt ut när man sover. Själv ligger man väl och halvsnarkar och dreglar med vidöppen mun. Sova är ungefär vad den här ungen gör. För att inte tala om hur mycket hon äter och att hon skiter som en vuxen… undra vem hon ärvt ifrån. Nog talat om söta bebisar. Renoveringen som ni förstår har ju stått stilla några dagar, men några små saker har vi ändå lyckats åstadkomma. Det allra viktigaste är att vi nu har vår kyl/frys på plats. Ett riktigt schysst svart sidebyside skåp från samsung som vi kan göra is i. Så här ser det ut!

 

Miraklet från Nybyn!


Äntligen har hon anlänt, vår lilla flicka föddes 24/5 kl. 10.54, 3415g tung och 50cm lång. På den här bilden är hon bara någon timme gammal. Tänka sig vad livet förändras på bara några timmar. Nu är det lilla miraklet verkligen det finaste och viktigaste vi har. Alla tankar cirkulerar kring hur vi ska göra för att hon ska må så bra som möjligt.

 

 

 

 

 

 

 

Två superstolta föräldrar på BB. Känslorna som dyker upp när man blir förälder är helt galna. De pendlar mellan total lycka, ovillkorlig kärlek och rädsla. Nu är det vi som ska ta hand om denna lilla tjej, ingen annan kommer att ta de där viktiga besluten som kommer att påverka hela hennes liv, det är VI som ska göra det. Läskigt men också lite tryggt.

 

Rinnande vatten och hett i ugnen

Äntligen har vi vatten i köket igen!!! Det var i mitten på januari som vi spolade i kranen sist. Diskmaskinen är också inkopplad och färdig att användas. Härligt, nu slipper disken trängas i det lilla porslin handfatet uppe på toaletten.

Om ni tittar riktigt noga så ser ni att ungen är på!! Håller på att ”bränna ur” den, enligt bruksanvisningen ska man sätta den på max värme och bränna ett tag så att partiklar från produktionen försvinner.

Så varde det ljus!

Förra vecka var våra elektriker här och jobbade stenhårt i tre dagar. Så nu lyser det i taket i hallen, köket och matsalen. Alla monterade uttag fungerar och ugnen är fullt möjlig att använda!

När man varit utan elström i hallen sedan oktober och i kök/matsal sedan i februari blir man helt salig då lysknappen fungerar. Alla uttag och strömbrytare är från Eljo´s Renova serie. Inte alls som de gamla bakelit och porslins strömbrytarna men de duger helt klart till oss. Som ni ser har min duktiga mor tillsammans med min sambo tapetserat jättesnyggt över våra nya kuloledningar. De tapetserade först en smal remsa över ledningen och de intilliggande våderna direkt mot ledningen. Alltså INTE över ledningen med EN tapetvåd. Tydligen som ”man gjorde gammalt tillbaka” :)

Hallen snart klar!

Gjorde den sista strykningen färg på golvlisterna i morse. Det innebär att vi i morgon äntligen får tapetsera hallen! Vi har valt en jätte fin tapet från Sandbergs som heter Miko. Förhoppningsvis kommer den att passa bra med de fina allmogefodren och listerna vi satt upp. Tyvärr har vi inte en enda hallmöbel att placera där sen. Det blir ett roligt projekt!

Ett måste till barnrummet!

Sven Nordqvist tecknar de allra mysigaste barnböckerna tycker jag. Jag kommer ihåg Pettson böckerna från min barndom med alla de där små djuren som liksom levde ett eget liv parallellt med Pettson och Findus. 2007 gav Sven ut Var är min syster? Den barnboken har om möjligt ännu finare bilder än Pettson och Findus. Varje bild är så detaljerad att man kan gå in i dem och drömma sig bort länge.  Varje gång man slår upp boken så hittar man nya små fyndigheter i varje bild. Jag önskar att det lilla livet som fortfarande bor i min mage också kommer att uppskatta de här böckerna som jag gjorde, så jag får fortsätta läsa dem några år till!