Renoveringen av köket – från början

I januari startade vi renoveringen av vårt kök, i hopp om att hinna det klart innan vår bebis kommer i maj… Så här såg köket ut när vi flyttade in. Till höger om den lilla kylen ser man dörren till hallen. Till vänster om kylen – dörren till ett litet sovrum. Till höger om hall dörren ser man en liten dörr -skafferiet!!! Tittar man riktigt noga längst till höger i bilden ser man skymten av vedspisen bakom en blomma.

 

Spisen stod så att det blev lite svårt att få till köket innan. Så med hjälp av min fantastiske farbror Kurt så lyckas vi vända spisen så att den nu står i hörnet OCH fungerar fortfarande :)

 

Golvet revs upp och här ser ni en liten suddig bild på när vi precis tömt hela golvet på allt spån… usch vilket skit jobb! Sen  byttes trossbotten ut och fler golvåsar lades in. Här skymtar man även den gamla överskåpen  som har fått en ny placering i köket.

 

Här har vi rivit ut all den gamla köksinredningen. Dörren till hallen har blivit till en större öppning. Dörren till det lilla sovrummet har också förvandlats till en större öppning till det som ska bli vår nya matsal. Dörren till skafferiet har flyttats, nu går man i skafferiet från hallen. Inte att förglömma har golvvärmen kommit på plats.

 

 

Min käre sambo påväg att ta sig en välförtjänt kaffekopp efter en heldags jobb med vårt nya golv. Vi valde att lägga forbos marmoleum click i färgerna henna och caribbean. Om ni tittar på den första bilden i inlägget så är det nya golvet och det gamla inte helt olikt varandra :)

 

 

Här har sambo och svärfar fått upp herrgårdstaket och justerat in kökskåparna!

I skåpet till vänster om vedspisen ska denna underbara ugn från smeg in. Ovan på blir det en keramikhäll och ovanför spiskåpan.

Påskhelgens projekt var att byta ut de gamla fönstren i köket. Här är de som sitter i matsalen.  Ett fönster i köket har fått bli en altandörr.

Ja, det är ungefär så långt vi kommit i vår köksrenovering hittills!!! En sak är iallafall klar, det blir inte färdigt tills ungen kommer :)

Första inlägget!

p10002503Några påskliljor och vår ladugård får äran att pryda den första bilden på min blogg. Nu är påsken över och ironiskt nog slog dom första påskliljorna ut idag. Påsken har varit både trevlig och produktiv. Medan jag dragits med en förkylning och varit mindre produktiv har min sambo och svärfar bytt ut alla fönster i kök och matsal. I köket fick de till och med in altan dörren. Mamma och svärmor har hållit oss mätta med god påskmat mestadels hela helgen. Tack mamas!