Lilla Fs egna rum

Äntligen är Lilla Fs rum klart! Nu är det bara det roliga kvar; lampor, gardiner, hyllor, tavlor osv.

Kaffebjudning är den obligatoriska leken när det kommer någon och hälsar på. Servisen fick hon när hon föddes av en god vän till mig.

Den här lilla hörnan är helgens projekt. Det ska dit en bänkskiva och en bra arbetsstol till F. En liten arbetshörna för diverse pyssliga projekt.

Snart börjar vi igen!

Till helgen ska vi byta fönster i några smårum på övervåningen. Vi har beställt två jätte söta små fönster från allmogefönster, självklart med x-spröjs. Den ena skrubben kommer att bli en klädskrubb och den andra lite större skrubben en liten, liten barnkammare. Åh.. vad jag längtar….

…välja tapeter till barnrum…

Till vänster ser ni en tapet som kommer från minimoderns, ni hittar den här. Kostar just nu kring 580kr/rulle. Den nedanför hittar ni hos Ferm Living och den får ni för ungefär en hundring billigare än den första. Kika på den här.

Roligt tidsfördriv!

Det är så himla kul att rota runt på nätet efter rolig inspiration eller bara mysiga bilder.

Varför inte göra om gammalt ”jysk-skrot” till en favorit på barnrummet?!

 

Så himla skoj idé till pysselhörnan!

 

Ännu en rolig idé!

 

Varför inte måla mattan direkt på golvet!?

 

Eller göra en duk till en gardin!? Näh.. nu måste jag sluta innan jag slösat bort hela förmiddagen!

Ett måste till barnrummet!

Sven Nordqvist tecknar de allra mysigaste barnböckerna tycker jag. Jag kommer ihåg Pettson böckerna från min barndom med alla de där små djuren som liksom levde ett eget liv parallellt med Pettson och Findus. 2007 gav Sven ut Var är min syster? Den barnboken har om möjligt ännu finare bilder än Pettson och Findus. Varje bild är så detaljerad att man kan gå in i dem och drömma sig bort länge.  Varje gång man slår upp boken så hittar man nya små fyndigheter i varje bild. Jag önskar att det lilla livet som fortfarande bor i min mage också kommer att uppskatta de här böckerna som jag gjorde, så jag får fortsätta läsa dem några år till!

 

11 dagar kvar

Trots renoveringskaos i hela huset har vi gjort en liten hörna i vårt sovrum för bebisen. Ett eget barnrum till bebisen ska vi ordna till hösten/vintern. Idag är det 11 dagar kvar till beräknat datum och både jag och Patrik börjar verkligen längta efter det lilla miraklet. Längtar så tills vi vet vem det är där inne, så jag kan inreda ”barnhörnan” till just det här barnet.

Det börjar bli riktigt trångt i magen nu, trots det så sparkar bebisen livligt. Lite väl livligt ibland, då gör det riktigt ont! Den borde vara ungefär  50cm lång och väga kring 3,2kg vid det här laget.  Just nu kretsar tankarna kring barnet större delen av dagarna och fast den har nästan en månad på sig till att komma ut, kan man inte låta bli att undra om den kommer just idag.