På väggen i hallen

Äntligen har vi satt upp något annat på väggarna i hallen än hatthyllor. Är väldigt förtjust i gamla ramar. De nya som finns i inredningsbutiker har liksom inte samma känsla som de gamla. Dessa har jag som men mycket annat hittat på loppis. Jag har haft dem ett tag men väntat på att få tillräckligt med fina bilder till alla ramar, men nu fick jag nog. Har inte tillräckligt med bilder men dom får gå upp på väggen ändå. Med sidor ur gamla böcker i några av dem tycker jag att det blev ett rätt trevligt resultat ändå.

Hatthyllan är klar!

Vi har haft världens sjå med att hitta en hatthylla vi tycker om. Vi gjorde aldrig det. Istället har vi påtat ihop en egen. Själva hylla är tillverkad av MDF, och ska vi vara helt ärliga så är det Edvardssons trävaruhus som har snickrat ihop den åt oss, tack för det! Stången och krokarna kommer från Byggfabriken.

Inspiration till hatthyllan har vi fått från denna härliga gamla sötnos. Hittade den i ladugården när vi flyttade in. Förre husägaren hade lämnat den och det är vi väldigt tacksamma för då vi gillar den skarpt.

 

 

 

Nästa bekymmer vi fick var att hitta några korgar att placera ovanpå vår nya hatthylla. Har fortfarande inte hittat något vi är nöjda med så för tillfället står där gamla ikea-korgar som vi hoppas kunna byta ut snart. Har någon något förslag? Hyllplanet är 30x100cm.

 

 

 

 

Forts. projekt hall

Hallen innan vi flyttade in.

Timmerväggen framtagen.

VOILÁ!! Efter några timmars väggtvätt, petat in sånt där jutedrev som sitter mellan stockarna och måning blev det så här fint! I måndags var svärfar här och hjälpte oss få till lister och foder snyggt. Nu fattas bara sista strykningen färg på lister och foder. Projekt hall är ändå inte riktigt färdig, vi måste fixa hatthylla och skoställ. Lite krokar till timmerväggen också kanske?!

Projekt hall!

Tyvärr har vi inga bilder på själva arbetet i hallen. Det här är bilden av hallen som förra ägaren lade ut hos mäklaren.  Vad man inte kan se på bilden är att till vänster precis utanför bilden fanns en stor skrubb/garderob. Denna rev vi bort för att öppna upp och få lite mer yta. Istället så tog vi fram timmerväggen som fanns gömd bakom dem. Vi har även rivit bort en liten garderob som man ser på bilden rätt fram till höger om dörren in till köket. Detta för att få en större öppning till köket. Golvet revs upp för att avslöja en gammal taskig trossbotten som var i behov av att bytas ut. Ett par nya golvåsar sattes in och det gamla spånet byttes ut mot ny och fräsch isolering. Ovan på detta lade vi vattenburen golvvärme. Väggarna fräschades upp med gipsskivor och innertaket förnyades. Nu är det roligaste kvar, sista piffet!

Här ser ni hallen från ungefär samma vinkel. Ni ser också dörren in till skafferiet som förut befanns sig i köket.

Som ni ser är det lite snickarfix runt dörröppningen till vardagsrummet kvar!

Timmerväggen vi tog fram blev ganska murrig i vår annars mörka hall så vi tänker måla den vit. Dock krävdes en RELJÄL tvätt av den först! Sååå…. bara vi tar oss i kragen och plockar fram färgburkarna….

Åh… Gudrun….

Nu börjar det roliga, att få piffa i kök, matsal och hall. Man blir så sjukt inspirerad och shopsugen när man kikar in på Gudrun Sjödéns hemsida. Så otroligt fina textilier.

u

Bara att fundera ut vilka gardinstänger man vill ha kan ju vara lite knepigt. De gamla svarta från typ ikea eller något sådant har jag ingen lust att slänga upp igen. Kanske kan man piffa dem med lite färg eller textil!?

Så varde det ljus!

Förra vecka var våra elektriker här och jobbade stenhårt i tre dagar. Så nu lyser det i taket i hallen, köket och matsalen. Alla monterade uttag fungerar och ugnen är fullt möjlig att använda!

När man varit utan elström i hallen sedan oktober och i kök/matsal sedan i februari blir man helt salig då lysknappen fungerar. Alla uttag och strömbrytare är från Eljo´s Renova serie. Inte alls som de gamla bakelit och porslins strömbrytarna men de duger helt klart till oss. Som ni ser har min duktiga mor tillsammans med min sambo tapetserat jättesnyggt över våra nya kuloledningar. De tapetserade först en smal remsa över ledningen och de intilliggande våderna direkt mot ledningen. Alltså INTE över ledningen med EN tapetvåd. Tydligen som ”man gjorde gammalt tillbaka” :)

Hallen snart klar!

Gjorde den sista strykningen färg på golvlisterna i morse. Det innebär att vi i morgon äntligen får tapetsera hallen! Vi har valt en jätte fin tapet från Sandbergs som heter Miko. Förhoppningsvis kommer den att passa bra med de fina allmogefodren och listerna vi satt upp. Tyvärr har vi inte en enda hallmöbel att placera där sen. Det blir ett roligt projekt!

Fönsterkaramell

 


Nu har jag äntligen målat färdigt fodret runt det söta lilla fönstret vi satt in mellan hallen och badrummet. En av de bästa idéerna vi haft då det ger ett välbehövligt ljusinsläpp i den annars rätt så mörka hallen.

För de riktigt långa är det ingen match att tjuvkika in i badrummet från hallen;) På måndag kommer elektrikern och gör färdigt elen i hallen vilket innebär att vi ev. nästa helg kan tapetsera där, jippie!!! Förutsatt att vi inte är på förlossningen och släpper ut ungen ur magen min :)På golvet i hallen har vi valt att lägga en brun platta av granit. Ett skitsnyggt golv från konradssons, dock har vi haft lite problem med det då vissa plattor haft konstiga skiftningar som gör att golvet ser smutsigt ut. Beijer har i det läget varit väldigt hjälpsamma och givit oss möjligheten att välja bort de allra sämsta, väldigt schysst butik!

Golvlister och fönster-/dörrfoder

Igår och idag har jag ägnat till att måla listverk och foder till kök, matsal och hall. Via beijer har vi lyckats hitta dessa underbara golvlister som är 165mm, i allmogestil. Fönster och dörrfodren har samma profil men är 95mm breda. Bilden avslöjar inte fullt hur trångt det är att försöka måla golvlister inomhus, speciellt med en 38v gravidmage :)