Solljus

Igår kväll när jag nattade lilla F så tog min fina sambo in julgranen. Medan gumman är på dagis sätter jag ljus i granen, ikväll ska vi pynta den! Helt plötligt mitt i allt julgransljus-krångel steg solen över berget.

Till er alla hjältar som jobbar på dagarna: titta den har inte försvunnit!!! Solen finns kvar och om inte ens en månad så vänder det, då blir det ljusare för var dag.

Piano i pippirummet

 

Äntligen har vi hämtat hem pianot. Det har stått hemma hos mamma och pappa där ingen spelar på det. Nu ska det bli liv i det igen, hoppas jag. Jag har förstått att det är en gnutta omodernt med ett riktigt piano, men hemma hos oss passar det bra.

Det är när man fotar sitt hem som man ser. Ser att pallen måste få nytt tyg och ev målas iiii… hm… blanksvart? Fåtöljen står lite ofördelaktigt placerad. Vända på den lite skulle kanske hjälpa…

Å titta vad jag fått av mamma. En bambi! Som jag längtat efter en bambifigurin. På köpet fick jag 4st till…. typiskt mamma! :)

Elementskydd

Ja inte har det sett vackert ut under våra fönsterbänkar sista tiden. Tycker väldigt mycket om de gamla elementen, men allt snickeri runt om gjorde det omjöligt att visa upp dem. Hann få en bild innan svärfar och P snabbt snickrade igen det.

Blev riktigt nöjd. Själva fronten har vi lejt Edwardssons i Bredbyn att göra, och visst är dom duktiga!  Sidstyckena har kära svärfar ordnat till oss. Så skönt att få det de sista snickerierna!

Nytt skrivbord!

I vårt kära pippirum får vår dator bo. Det gamla skrivbordet var så ohyggligt stort och skrymmande. Fyndade denna på blocket för 500kr. Rena fyndet! Plockade bort ett hyllplan så rymdes skärmen gott och väl i hyllan.

Mina stackars pelargoner håller på att försmäkta i de heta fönstren. Några får vila i hyllan några dagar. Jag har numera insett att jag inte är någon snabb inredare. Varje beslut får sakta men säkert värka fram och varje möbel får god tid på sig att hitta sin plats. För att inte tala om gardinstänger och tavlor…suck! Ja, ja…  det gäller att dra ut på det roliga 😉