Nya gardiner

Jag tycker ju själv att jag har en förmåga att lixom ”puttig-nutta-till” allt här hemma. Vardagsrummet ville jag därför skulle bli lite mer maskulint. De här gardinerna hjälper i varje fall till. Har lixom fått tillbaka inredningslusten, vilket känns hur kul som helst. Nästa projekt till vardagsrummet blir att leta fram alla de loppisfyndade ramar som jag samlat på mig och sen skicka efter lite foton…

Gardiner i flanelltyg…. ja man blir ju på myshumör iallafall!

Vår ”ny-gamla” soffa

Soffan vi ägde när vi flyttade till huset var en tresits soffa med divan. I vårt lilla vardagsrum så har den varit otroligt klumpig. När vi nu gjorde om vårt vardagsrum ville vi ha en ny soffa. Kändes dock för dyrt att köpa en ny, en som vi verkligen vill ha kostar kring 25000, såå… vi fick en på blocket! Gratis! Tro ja det, tänker ni. Jo visst, den är typ 40 år gammal, men den är hel och ren och riktigt cool och retro tycker jag.

Den är faaaasligt skön att sitta och ligga i!

En av mina favoriter är vår tavla på en lokatt!

En av mina ny-gammla favoriter…

…en annan… inte färdig pimpad dock.

Hinner inte med!

Det var precis såhär jag inte ville att det skulle bli. Stressande renovering strax innan jul så jag inte har tid att mysa och baka…. Men nu är vi ju så nääära. Vi ska bara måla sista varven på foder och lister och sen får vi tapetsera på fredag. Det går liksom inte låta bli att skynda på då. Jo, jag vet vi/jag får skylla oss/mig själv. I-lands problem är ju precis vad det är.

All el blev dragen förra veckan. Precis som förut så är den dragen synlig. Jag nästan föredrar det numera. Det känns lite mer som förr då… TIPS: Patrik har gjort ett hästjobb och fogat runt alla kablar i båda rummen. Måla sedan in kabeln vid sista strykningen, då ser kabeln ut som en ”förlängning” på golvlisten (eller fönsterfodret). Hajar ni!? På bilden är det fogat men ej målat.

Golvet

Nu har vi fått våra golv slipade. De blev verkligen jättefina! Detta golv är det gamla som låg under plastmattan. I rummet bredvid så la vi ett nytt trägolv i samma stil.

Lilla F älskar verkligen att springa över de tomma golvytorna. Hon ropar ständigt ”papp, app, papp, app” för att höra sin egen röst eka i rummen. Snabbt går det numera. Hon springer ifrån på en grisblink. Det visade sig att det gamla golvet innehöll några golvplankor som var smalare än det övriga golvet… ja, jag väljer helt enkelt att se det som en del av charmen i att bevara det gamla 😉 Golvet har slipats och sen behandlats med vitpigmenterad golvolja om någon skulle vara nyfiken.

Nya fönster!

I helgen fick vi de nya fönstren på plats i vardagsrummet och ”rummet-bredvid-vardagsrummet”. Känns jätteskönt! Lilla F älskar att skrota runt i byggdammet och titta på spikar, karmskruvar och träkilar.

Å undan går det…

En uns större än de gamla och det känns verkligen lite ljusare i rummen.

Blått, blått blått är färgen…

Just nu så har vi blått i vardagsrummet… eftersom vi inte hunnit renovera vardagsrummet får man göra det bästa av det man har! Jag har alltid tänkt att jag haft en lantlig inredningsstil, men jag har nog helt fel… den kallas gammaldags! Gillar inte riktigt nya saker lika mycket som gamla, de som har själ. Sen känns det så hälsosamt att återanvända istället för att konsumera nytt!

När mamma är upptagen med att fota och pyssla, passar lilla F på att käka ”Vi villa”, i smyg!