Fjällen

I söndags kom vi hem från fjällen. Det var så länge sedan jag var där. När jag var liten följde jag med min moster och morbror jätte ofta. I år var första gången jag åkte dit som förälder. Samma härliga fjäll men en helt annan känsla nu när man är mamma.

Nu, är det lilla F som är barn. Det är Hon som ska få samla på sig fina minnen från sin barndom. Hon är väl kanske för liten för att minnas något till senare ännu, men en underbar känsla får hon iallafall bygga upp. Goått, säger hon när hon stoppar snön i munnen.

Lilla Fs morbror Emil har busat med henne massor. De har gjort flaskbanor i snön, åkt pulka, lyssnat på fåglarna och kastat snö. Vi har haft det så underbar bra att det inte går att beskriva. Fint väder precis hela helgen och vi har kunnat vara ute på skotertur varje dag, vilket är ett under i sig när man har en Felicia och en liten kusin på 6 månader.

Tillbaka från semester

Igår kom vi hem från årets semestertripp. Vi var bjudna på bröllop i Götene och passade samtidigt på att besöka min sambos bästa syster som bor en liten bit längre ner, i Göteborg. En vecka var vi borta och en av aktiviteterna i Göteborg ses på bilden ovan.

Väl i Göteborg passade vi på att åka ut på Hönö. Vi strosade runt nere i hamnen och bland kåkarna i ”centrum”. Ett mycket mysigt ställe måste jag säga. Där fick jag uppleva mina första vilda gräslökar :). ÖVERALLT fanns de. Coolt tycker en annan, norrlänning som man är.

Sist men INTE minst, bröllopet!! Det vackra och helt underbara bröllopet som vi fick äran att närvara vid. Under tre dagar hölls det fest för det vackra brudparet som hade ställt till med ett fantastiskt fint bröllop. Ovan, en liiiiten glimt!

Vår i köpenhamn!

Mamma har fyllt 50år och vi ville alla fira den bästa av alla mammor med något speciellt. Därför drog hela hela familjen med respektive till Köpenhamn och bara myste och njöt av varandras sällskap en helg. Vi promenerade i sol och regn, i parker och på stan.
Våren hade helt klart kommit en bra bit längre på vägen där, än här. Träden hade löv, vissa hade blommor. Blomman i mitten på den här bilden skötte sig så exemplariskt man bara kan göra när man är 11 månader och åker på sin första resa. 4 flygningar på en helg och klarade det jätte bra. Det är så kul att få skryta om sina barn, trodde aldrig jag skulle bli sån…

Resa bort?

 

 

 

 

 

Funderar du på att resa bort? Då är ett av mina bästa tips Italien. Lake Como i norra Italien är verkligen jätte fin. Allra finaste stället att åka till är staden/byn Bellagio. Sitta nere vid hamnen i solnedgången och dricka en kall öl eller strosa runt i de smala gränderna rekommenderas. Gränderna är trånga och smala men ändå finns det utrymme för vackra blommor och grönväxter som slingrar sig efter husväggarna.

Varför inte ta en tur upp på ett av bergen runt sjön. Det finns flera vandringsleder allt från VÄLDIGT långa och jobbiga till fullt normalt långa och jobbiga. För att ta sig upp på berget måste man gå, i allafall sista biten, oh boy. Även leden för nybörjarna är för oss mindre tränade rätt jobbig…

 

 

 

… men väl uppe, helt klart värt det!  Ta en paus, fika och njut av utsikten och bedriften.