Projekt tavelvägg

Det var ju huuuur länge sedan som helst som jag påbörjade detta projekt. Det är alltid något som jag gått och väntat på. En ram till, beställa bilder, beställa nya bilder för att det blev fel storlek. Nä, NU sket jag i såna små detaljer och peta in korten i för stora ramar. 

Lyxen att få allt perfekt, har man inte som småbarnsförälder. Det är bara att inse. det blev ändå bra!

Julböcker i myshörnan

Vår sk. matsal ha fått en ny funktion i höst/vinter. Det har blivit läs och spelhörna. Det fattas bara nån gullig liten fåtölj. Typ emmafåtölj eller så.

Var 3e vecka åker vi på biblioteket och lånar böcker. Denna gång laddade vi upp med massor av julböcker. Mamma Mu och kråkans jul har blivit en favorit hos lilla F. Jag förstår varför, mamma Mu är verkligen störtskön. 

Jag har förstått att julroser kan vara lite knepiga att hålla liv i. Denna har jag haft i 2år. Jag vattnar med isbitar när den står i varma utrymmen och när den börjar se lite hängig och torr ut, ställer jag ut den i fönstret i kallfarstun. Då hämtar den sig snabbt. Den ska helst inte torka ut heller. I svalare utrymmen torkar den dessutom inte lika snabbt och är heller inte lika känslig för att bli lite torr ett tag.

Projektet

Den gamla klassikern, köp ramar på loppis och gör en tavelvägg, har även jag hakat på. Några har jag redan petat in bilder i och andra finns det bilder i sedan förut 😮

Härlig bild va. Den kommer jag inte att plocka ur.

Den här flickan är ju jättesöt. Hade det här vart min släkting, hade jag vela ha bilden.

Någon som vet vem Hanna Cronqvist är?

Rätt i koppen

De här kopparna är ju helt underbara. Vissa kanske skulle tycka att jag total förstört dem när jag driver upp mina sticklingar i dem. Men äsch, det tycker inte jag. Nu får jag ju njuta av dem varje dag på hyllan istället! Fick hjälp att borra ett hål i botten på kopparna, fungerar hur bra som helst, till de lite mindre krävande sticklingarna i allafall.

Knoppar och kissar

Idag på förmiddagen hämtade jag och lilla F in några videkissar.

Jag undrar vad hon egentligen tänker om de där små luddiga korvarna som sitter i träden. De ser ju faktiskt riktigt ludna ut, precis som små djur.

För ett par veckor sedan hämnade vi in lite björkris. Brukar göra det på vårvinter, då får man liksom njuta av de fladdermus stora björkbladen så mycket längre.

Tror visst jag och lilla F ska hänga lite ägg eller sätta några fjädrar i dem på onsdag!

En ny skärm, igen..

dMitt nyaste lampskärmsprojekt är färdigt! Det är löjligt hur jag älskar bollfrans, lamporna blir lixom extra piffiga.

Tyget har mamma ropat hem på tradera, gulligt va!? (Både tyget och mamma)

Satte den på en gammal indiska-lampfot. Skärmen som hörde till den urgulliga lampfoten var en vanlig enkel vit utan krusiduller. Den var stilren och så, men nog var den här lite snajsigare 😉

 

Gudrun kopia?

Efter jul bytte jag gardiner. Köpte de här på rea på hemtex för flera år sedan men aldrig kommit mig för att hänga upp dem. Nu så! Tycker att de har samma stil som en viss Gudrun Sjödén har på sina tyger. Ett riktigt fynd tyckte jag, då jag betalade ca 85kr styck. Kolla priserna på gardiner hos Gudrun! Fast hennes är ju ändå snäääppet finare.

Det passade ju inte att hänga dit någon kappa till de här gardinerna och jag har ju såna här vita kirsch gardinstänger (som inte är jättesnygga precis). Rev remsor av ett billigt ikea tyg och lindade runt stången, piffade sedan till med en liten fjäril. Blev riktigt nöjd, för tillfället iallafall.

Lampor och tennslöjd

3e advent var jag och min kompis Karro med som utställare på marknaden i Östergensjö. Jag med mina lampor och Karro med hennes tennslöjd. Lamporna är gjorda av gamla skärmstommar. Det känns liksom nyttigt när man skapar något nytt av gamla saker. Fastän tyger och band osv är nya känns det bra, som att man inte slösar så mycket på jordens resurser. Lampskärmar är lite som katter, de kan ha 9 liv, om man bara orkar klä om dem!

Nu känner jag mig taggad att börja tillverka igen. Rätt tillfredsställande att få utlopp för den kreativa sidan, som jag tror alla har i sig. Det gäller bara att komma igång…. I julklapp fick jag en symaskin, gissa om det sporrar!

Färdig!

Den här rackaren tog tid, men kul var det. Pillrigt och knepigt att få till toppen, men värt besväret tycker jag nog.

Jag har hör att man ska växla mellan korta lätta projekt och långa svåra. För att inte bli less. Så jag gjorde en till 😉

Inte alls lika pillig att få till. Sy bara en cylinder av valfritt tyg, trä på och dra åt!