Skafferiet färdigt!

Det tog ett tag men nu äntligen är vårt skafferi klart att husera alla matvaror. Detta kommer INTE att bli ett skafferi med enbart fina burkar som rymmer halva spagetti paketet eller halva havregryn paketet. Näh… vårt skafferi ska självklart få vara lite gulligt, annars skulle vi inte lagt sådan tid på det, men ska först och främst fylla sitt syfte och vara praktiskt.

 

 

 

Anledningen till att det tog sådan tid är att vi gjort hyllplanen utav vårt gamla köksgolv. Vi har därför varit tvungna att först dra all spik, sedan kapa till och montera ihop hyllorna. Sedan spackla igen alla fula hål. Det som kanske tog längst tid var väl ändå målningen, det går ju inte att måla utomhus nu. Vårt ”datarum” fick agera målarverkstad och endast 3 hyllplan åt gången rymdes för målning.

Vi har inte hunnit flytta in i vårt fina skafferi ännu, enda matvarorna som fått sin plats är Lilla Fs krubb!

Projekt Skafferi!

I anslutning till köket finns en liten skrubb. Innan vi började renovera fanns där ett litet handfat och några hyllor. Antar att de använt det som någon slags städskrubb kanske. Vi vill ju istället utnyttja det här lilla utrymmet till matvaror. Tyvärr måste matvarorna samsas med en golvvärmecentral. Dock är det ju inga problem när man har en toppen farsa som kan fixa och dona så att den inte tar så stor plats.

På förmiddagen idag har min käre mor och sambo tapetserat tre av väggarna här inne. Smidigt nog så kunde svärfar komma och hjälpa oss att kapa in det fina trägolvet på eftermiddagen. Som ni ser så valde vi att sätta upp panelskivans pärlspont på en av väggarna (egentligen för att tapeterna inte skulle räcka till).

 

 

 

 

 

 

 

Tapeterna är gamla tapeter som min moster hittat i ett av deras uthus. Rester från deras mormors hus! Otroligt roligt att kunna använda dom här gamla supersköna tapeterna. Nu ska vi bara planera in lite hyllplan här inne… det blir spännande! Fortsättning följer….