Badrum före – efter

Badrummet på nedre våningen gjordes om för ungefär ett år serdan… det börjar bli dags att visa hur det blev!

Så här såg det ut innan vi började att renovera.

Vi rev ut golven och förstärkte golvet med fler golvåsar samt bytte ut några av de gamla som var fuktskadade. Ingjuten vattenburen golvvärme är en självklarhet i badrum även hos oss! Ena väggen flyttades så att badrummet blev ca 3 kvadratmeter större och fönstret byttes ut. All elektronik var från 30-40-talet så det var tvunget att bytas ut det också.

Här ser ni mig i den blivande duschen.

Voilá det nya badrummet! Fotat från dörren, OCH som ni förstår har vi flyttat dörren.

Den nya duschen!

Eftersom klinkerplattorna vi valt till badrumsgolvet var för stora för att klara av lutningen i duschen var vi tvungen att välja något annat till golvet just i duchen. Vi letade och letade och hittade tillslut en mosaik vi bara var tvungen att ha…. vi sa den lilla hörnan kan inte bli dyr, mosaiken får kosta vad den vill! Ha ha, ibland får man äta upp det man säger… 4500kr/kvadratmeter. Men vi tycker verkligen om det!

Som sagt så flyttades dörren till badrummet, där vitrinskåpen sitter var dörren förut. Det där söta lilla fönstret sattes in för att få in lite ljus i vår annars väldigt mörka hall… Hittade fönstret på tradera, utan fönsterrutor och omålat!

Det är konstigt, man längtar och längtar till ett rum blir färdigt så att man får göra det där sista piffet. Sen när det är färdigt och dags att piffa har man lixom glömt hur man vill att det ska se ut. Kanske kommer jag på det i höst, nu när det lugnat ner sig lite här hemma :)