Rönnbär i entren

Om någon undrar vad det blev av rönnbären. Såhär blev det i år. De hamnade i entrén. Det började med att jag gjorde ett jättelikt hjärta av rönnbär, men det var så tungt så det rasade samman. Nu ligger hjärtat utsträckt längs sockerlådorna, fint det med.

Enligt mig behöver man inte gå på affären och köpa höstblommor, ljung och allt möjligt. Det finns helt gratis runt husknuten. Skruttiga rönnbär på kvist kan bli fina i arrangemang, mossa på en gren och små granar som växer inpå varandra behöver ändå gallras bort. Funka finfint i blomlådan det med. Nu kan man väl tycka att man kan lägga de pengarna på lite blommor och fint, och visst är det så. Det är inte mitt problem, mitt problem är att komma iväg på affären med två ungar, de är lättare att ta med sig dem i skogen runt huset. Förutom att det är helt gratis så fick Lilla F lära sig att klättra i träd igår när vi var på tur. En god bieffekt av höstpysslet.

Altanen utifrån

Ja såhär ser altanen ut utifrån. Ingen censur, alla skavanker. Vi har ju lite jobb kvar att göra trappor upp på altanen och sen att snygga till under den. Här ser ni ju även dyngbrunn mitt i bilden, 😛 piiinsamt. Vi ska ta oss för att gömma undan den någon gång. Plantera något runt, bygga något över…. vet inte…. korta av den skulle ju vara en god ide kanske.

Sommarens projekt

I våras påbörjade vi ett projekt som kommer att ta hela snöfria halvåret att färdigställa. Ni ser den precis utanför köksfönstret. Vår nya altan.

Vår altan har en avlång del som går framför hela huset och en del med lite mer djup. Här ser ni den långa delen som för tillfället utnyttjas av husets främsta cyklist. I sommar har det nästan varit för varmt för att hänga där. Men NU så använder vi den flitigt, flickorna och jag. Allt eftersom vi röjer bort sly och träd så växer en jättehärlig utsikt fram.

Nya fönster!

Nu har vi fått in nya fönster i våra två små rum. Visst är dom söta!? Som ni ser så går det inte att färdigställa fullständigt förrän till våren. Målningen är ju liksom pricken över i. Det är så otroligt mycket kvar att göra på det här huset så man blir ju snurrig när man tänker på det. Det gäller nog helt enkelt att INTE tänka på allt som ska göras utan ta en sak i taget. Tänk när alla fönster är utbytta, vad fint! Och när fasaden är tillfixad. När vi har en altan utanför altandörren… ja… vi vet ju vad vi ska göra närmsta 10åren. Å det ska bli SÅ kul!