Pyssel

Nu är det långt mellan inläggen igen. Inte för att jag inte har någon inspiration, mer för att jag haft fullt upp. Lillasysters infektioner har duggat tätt. Det är tuff att vara 8månader och super förkyld. Innan helgen gick jag och flickorna ut och plockade in lite mossa, blåbärsris och nypon från rosbusken. Lilla F och jag pysslade ihop varsitt arrangemang. Det här var mitt.

Det här var Lilla Fs. Sött va!

Rönnbär i entren

Om någon undrar vad det blev av rönnbären. Såhär blev det i år. De hamnade i entrén. Det började med att jag gjorde ett jättelikt hjärta av rönnbär, men det var så tungt så det rasade samman. Nu ligger hjärtat utsträckt längs sockerlådorna, fint det med.

Enligt mig behöver man inte gå på affären och köpa höstblommor, ljung och allt möjligt. Det finns helt gratis runt husknuten. Skruttiga rönnbär på kvist kan bli fina i arrangemang, mossa på en gren och små granar som växer inpå varandra behöver ändå gallras bort. Funka finfint i blomlådan det med. Nu kan man väl tycka att man kan lägga de pengarna på lite blommor och fint, och visst är det så. Det är inte mitt problem, mitt problem är att komma iväg på affären med två ungar, de är lättare att ta med sig dem i skogen runt huset. Förutom att det är helt gratis så fick Lilla F lära sig att klättra i träd igår när vi var på tur. En god bieffekt av höstpysslet.

Att hålla sig sysselsatt

Det här med att vara sjukskriven är verkligen en utmaning det med. Det gäller att vila, för det behöver man för att bli bättre (eller som inte mitt fall, inte sämre). Övningar från sjukgymnast osv räcker ju inte inte hela dagen. Kroppen sätter stopp för större projekt men hjärnan är ju inget större fel på, tror jag 😉 Håller man sig inte sysselsatt blir man lixom förslappad i sinnet och dessutom lätt deprimerad. Senaste två dagarna har jag sysselsatt mig med att påta ihop ett litet förkläde åt lilla F.

Använde det billigaste tyg jag hittade hittade hemma, bara för att våga misslyckas. Ikeas för 19kr/m. Hade inga kantband hemma, så dem har jag också gjort att ikeas tyg för 19kr.  Skrynkligt å dant blir det ju när kvalitén på tyget är sisådär men det gör inget på ett barnförkläde…. det används ju bara för att skitas ner ändå! Gjorde mitt livs första knapphål på symaskin! Missade det på syslöjden….

Pysslig present

Min fina guddotter hade födelsedagskalas förra helgen. En riktig pysseltjej är vad hon är. Dessutom ordentligt duktig. Ville ha en liten extra grej med mig utöver presenten vi köpt. Blommor kan man ju uppvakta även 5-åringar med. Denna lilla dam skulle nog uppskatta det jätte mycket, men JAG var inte sugen på att köpa blommor :) Knåpade ihop en liten pyssellåda med lite grejor som mestadels fanns hemma. Limstiftet är nyköpt annars ligger där lite tygbitar, fransar, band, pärlor från gamla halsband. Allt i olika färger som ger fantasin en utmaning. Åsså tomma toapappersrullar så klart. Tror den gick hem! Inspirerades av en blogg jag följer lite ibland, fröken bauer.

Höstarrangemang vid entren

Fick med mig 2st ljung hem från affären förra veckan, det fanns bara två kvar. Alldeles för lite för mina två gigantiska lådor. Orkar inte åka och köpa fler så jag fyllde ut med annat helt enkelt :)

Tycker det blev ett härligt ruffs. Hela arrangemanget har kostat oss 40kr. Lådorna är funna i vår ladugård. Nyponen är från trädgården och grankvistarna från vår skog. Lådorna tar vi in för vintern så att de inte förstörs helt och hållet. Tror jag ska sätta två små spretiga granar med belysning  i, på den väggen inför advent…

En höstbukett

Det är så otroligt vackert ute nu. Med lite fantasi och inspiration kan man göra superfina buketter av absolut nästan ingenting. En fin gå-bort-bukett att ha med sig när man blir bjuden på middag kanske? Mer personligt och framkallar inga ”sist-de-kom-till-oss-fick-vi-nu-måste-jag-köpa” krav :) Om man nu vill komma undan sådana…

Påskfint i krukorna

När man bor ute på landet som vi, kanske varken har tid eller lust att åka in till stan för att köpa påskfix. Då tar man vad man har. Petade ner några videkvistar i den här pelargonen och raskade fram en liten kyckling ur en gammal låda. Alldeles tillräckligt tycker jag. Egentligen tycker jag att det räcker med videkvistarna men lilla F tyckte om kycklingen så mycket så den fick lov vara med också. Videkvistar kan man pynta med lite varstans under påsken tycker jag.

En ny skärm, igen..

dMitt nyaste lampskärmsprojekt är färdigt! Det är löjligt hur jag älskar bollfrans, lamporna blir lixom extra piffiga.

Tyget har mamma ropat hem på tradera, gulligt va!? (Både tyget och mamma)

Satte den på en gammal indiska-lampfot. Skärmen som hörde till den urgulliga lampfoten var en vanlig enkel vit utan krusiduller. Den var stilren och så, men nog var den här lite snajsigare 😉